Tuesday, February 17, 2009

- Rindu-Rinduan Sme Kmo Smua -


5.11am
hr ini adlh hari rabu sbb smlm hr slase.(ape punya kata2 aluan da). haha. tp ak still x tdo lg sbb mls gle nk tdo. Lagipun ptg td da tdo dn dsbbkn esk klsku hanya satu shj iaitu pd pkl 2ptg. weee.
ok. Hari ni kawe nk cte psl rumate2 ku dlu. idea ini tecetus ketika ak mrayau di blog org. ok full stop.

Part1

Ini adlh rumate2 ku time part 1 except yg wasted tu. kecik bkn rumate ku ye. jgn slh phm d situ.

Rumateku terdiri drpd :
a) Bani ( si tua yg pandai gle)
b)Bacool(sorg bdk yg bjet cool)
c)Kobam(si tua lagi a.k.a kontraktor)
d)Laici( si kacak lagi begaya)

Kalo x slp aku, dua sem aku duk ngan dorg. Mcm2 aku da tgk dr dorg nih. bende ehem2 tu x la. jgn negatif ye.
Kalo nk story mmg byk la siol. Knangan manis ktorg besama. pegi dining sesame,mandi sesame,men game sesame,ngumpat sesame. blk ktorg lak dkt ngan tandas. blk aku ni snanye agak tepencil la dr blk2 yg len. kat situ kami agak sedih la. tp x pe.kami tbah. ader satu pristiwa ak x dpt lupe time part 1 kt blk ni mse time buke poser. mse ni bani tua ngan kobam kontraktor tgh hangat becinta. dating sana sini.buka ngan awek la.

itula inila. tgl la aku ngan bkul sorg2.mcm anak2 kecil yg dtglkan ibubapa yg sbuk maen pompuan. hehe.

Part 2

Mase zaman2 ni ktorg da mula membesar.Bani tua ngan kobam kontraktor pulak da sdr ngan ksilapan dorg yg suka bepoya2 tu lbh byk spend mse ngan ktorg. Kami ibarat satu kluarga ataupun adk bradik. sgt bahagia ketika itu. mse part 2 inilah, kalo x slp kobam mengupgradekn pc nye dr komputer antik kpd komputer yg mantap lg stylo. ak dan bkul pun truja la sbb blk kami kini mempunyai 2 pc yg canggih. jdk tu kami x heran la kalo dorg nk poya2 lg.
hehe. Kenangan part 2 ni plak ak x leh luper time aku ngan kobam kontraktor lawan2 nk jdk drifter terhebat kat wing. x slp aku ktorg lwn dirft need 4 speed carbon. spe bleh pecah rekod plg tgi dier mng. haha. fun gle. pmenang die spe ntah. ak da luper.

Part 3



Mase part 3 ni plak, berlaku sdikit perubahn terhadap anggota blk kami. Barank tlh mnyertai keluarga kami kerana kobam kontraktor ingin bertukar blk. Ku sangkakan beliau bahagia,rupanya tdk. haha. senanye kobam betuka blk krana hp beliau hilang d blk ni ngan die nk sbilik ngan bdk batch dier. huhu. x dpt la kami bergurau senda dgnnye lagi. Sbelum aku tlupa, kobam kontraktor mrupakan peminat lefthanded yg agk agresif, dlu mse part 2 keje die nyanyi lagu nash je. ak yg x minat nash pn trs minat la siot. ko bajut suara ko mcm nash ar. dpt pulak.haha
Pic ni disnap time final dsebabkan kami stress dan da hmpr gle sbb ngapal rumus2 dan fakta2 hrm jadah yg tlh becelaru dlm paler kami.


Part 4



Time ni kami skali lg menghadapi perpisahan sbb bani tua tlh mngambil kputusan utk menjadik NR disebabkn rumah btol bliau adlh d sgamat. Maka dgn itu, bertemulah kami dengan satu bdk junior yg bernama Ratna.

Ratna mrupakn seorg yg baik dan x byk complain. sume die lynkan. sporting gak la. cme slack die die suke sort* sort* sort* lagi. haha. bkul,ak ngan brg je tau ape mksd dier. haha.
satu lg die tlh menjdikan aku sbg idola nye.. tul x ratna?hehe..

pic taken at Giant Segamat.
Sry barang x dpt join sbb dia yg amik pic ni. nice pic rang.

Part 5

Ketika ini aku, bkul,ratna dan barank tlh tpisah. bukan ats kerelaan hati sbnrnye tp takdir tlh mmemisahkn kami, rombakan wing yg memaksa kami begini. Disinilah msg2 terpaksa membawa diri. Ratna tlh tercampak ke di wing 1c manakala barank pula ign ddk rmh sewa ngan coursemate beliau. tgl lah aku skali lg ngan bkul. huhu. tp kali ini kami tdk berdua kerana kami dtemani tori ngan kaning. Pada awl part 5 , kami berempat duduk rmh sewa d aym golek. sewanya amat berpatutan. hanya Rm180 shj. tp kmi tgl dsana tdk lama. hanya sbulan shj. kini tibalah giliran bkul pula mnglkan aku. disebabkan beliau mantan, beliau tlh dpt kolej. tgl ak ngan tori berdua di rumah itu. kaning pula lebih selesa tgl d kolej dsebabkn mslh pngangkutan dn sbgainye. Tdk lame slps itu rayuan ak, tori ngan kaning pulak diluluskan. bermulalah episod hidop kami d kolej sempana riau. tetapi bkn sbg wingmate lg, tetapi kami telah tercampak secara merata2.

Wing 3c(wing maharaja kayangan)

bdk ini kelihatan cute bkn. haha. beliaulah rumate ku ketika aku berada d 3c.beliau bernama pura. beliau mrupakan junior ku yg sgt baik,tdk smbg lg peramah. dan beliau juga rjn lynkan aku ketika ku kseorangn
(jgn slh fhm weh) bebual2 je kot. x kn slh pulak.
beliau ini pula bernama sugus, juga seorg rkn yg baik. sgt mengambil berat terhadapku. beliau juga adlh rumate ku juga wingmate ku dlu. sgt gemar bermaen gitar dn telah bejaya dpengaruhi aku supaya mnyukai secondhand serenade. haha
beliau pula adlh padok a.k.a raja kocok 3c. beliau mrupakan seteru ku yg sgt ketat. kemahiran bermain kad beliau sgt sukar dandingi. rndu dow lpk maen kad ngan ko. cool gle x dlu. haha. kami pnh beberapa kali tdk tdo mlm bermain kad smpi ke pagi. best la siol. mmg ak x kn lupe. pastu pagi ade modul ye x. smpi aku tetido dlm modul tu. bwat malu je ngan cewek2 kat kls tu. haha.



ini pula adlh koyum, mrupkan junior yg agak baik. kecomelan beliau membuatkan aku mempromotekan mukenye di blog ku. haha. payung ko yum. bliau juga mrupakan line up2 kocok tp tdk begitu tegar seperti aku dan padok. haha.


akhir skali adlh pic wingmate ku. inilah antara jiran2 ku yg sentiasa mnyupport aku dn sentiasa menemani aku ketika berada di wing tesebut.
trima ksh kpd mreka. tanpa mreka smua tentu ak da mati keras kat wing tsebut. ko bygkn la siol spe je aku knl kat ats tu.
segala kenangan bersama korg sumer tdk akn ku lupakn.
Apa yg tejadi kpd bkul? haha. bkul telah diculik oleh pandiani dan tlh memulakan hdp baru di wing 1d. sgt jauh dr wing ku. maka oleh itu kami jrg2 dpt bjumpa tetapi kte ttp kwn kan.. haha..
babi gay.
6.37am

8 comments:

akizaki sakazaki said...

gua bile plak lu nk payung ci..?

PHIRDOTE said...

Satu lagi post gay ko..haishh..come on dude~..hahaha

~blOody~ said...

perghh!!aku pom ada gak dlm pic nie..tp kt hjung tu..xnmpk sgt...
ci..aku ada pic besar kit...pic aku sorg r..ley r ko ltk kt blog nie.."blOody kwnku"
hahahaha...promote dri sndri....

Herry Iskandar said...

babi ar ko ci..
asal lak aku raja kocok?
kan gelaran tu utk ko je..
hahha..
pape pon thankz ar ci coz sudi promote kenangan2 indah kt wing 3C...

syasya said...

eeeeyeerrrrr.....

rahmat = gay...

x syak lg

Dzul said...

erm cool gile
huhuhuhu.........
thanx dude

~m.o.h.d.s.a.f.w.a.n~ said...

huhu...
thanx chi!!!gler promote..
huhu....
touching gler ak bce post ni...

acapabdulrahim said...

trharu aku kerna ade senior gay. hehe.

gmbr bocho xde pulak.
mcm diskriminasi je. haha.