Monday, February 16, 2009

-Dari Bekok Ke JB-

1.11pm

Pada Sabtu yg lalu bersamaan 'Valentines Day' kami gay2 skalian (sbb smua jantan ye) tlh mngadakan satu trip ke Bekok. Bekok adlh stu tmpt mandi mandi utk org2 yg tgh sangap hiburan mcm kami ini. haha.


ahli2 trip tesebut adlh :
  • ak(Superlaici)
  • tori
  • buteng
  • pc
  • cendol(sabriman) request by chendol.haha
  • bangau


Keterujaan ak teserlah pada gambr ini krn gian mandi sungai yg teramat.

apa yg ak phm pada sign board ini adlh :

  1. jangan kencing ketika berada di dlm air(sprti yg slalu dilakukn buteng)
  2. jgn berak dlm air(blh dpkl dn dpijak oleh pngunjung)
  3. kentut pn tdk boleh.menghanyutkan pampers ank2 yg mengandungi taik pejal.
  4. melancap sama skali tdk dbenarkan.hehe


ini adlh batu kaler hijau yg ditemui oleh kami aritu. batu ini dpercayai dtglkan oleh org planet nameck pada thn lepas. org2 kg juga berpendapat ini adlh mutiara naga yg da menjdk batu setelah kematian yg dpertua mreka akibat ginjalnye rosak.









pakcik ini dpercayai dtglkn oleh ank2 mreka di sini kerana dpercayai sgt slekeh dn x suke mandi.haha. (pdn muka ko pc) mengikut thp kriangan pakcik ini, kami smua berpendapat beliau sdh berkeliaran di hutan ini slama beratus2 thn lmenya.
haha






ini pula adlh puak org asli yg sedang memburu gajah. yg dpn. skali itu dpercayai ketua kg manakala yg kedua itu pula adlh anknye dan lagi dua kat blkg tu adlh penyumpit2 tepat yg bkl menyumpit apa sje didepan mata mreka.














ini adlh gmba sy besama puak org asli dan pakcik yg dtinggalkan itu. mreka sgt baik dan peramah kerana sgp menemani sy mandi. hehe. pnt la siot cr port nk mandi. Crk port je da stgh jam. siol la.




Lihatlah kegembiraan yg tepancar dr wajah mreka. Sy tau mreka sgt gembira mandi besama sy. haha.




Stelah sy, pakcik berkopiah dan org asli da pnt bemandi manda, kami berpendapat sdh tiba mse utk blk ke sgamat, tp tiba2 ada idea2 yg menerujakan utk kami mneruskan trip ini ke jb..
wahaha. lagu tema adlh (jom jom jom. jom pegi JB. )


inilah gmbr tori yg asyik dbuai mimpi hingga x sedar gmbr tido beliau tlh di ambil oleh kami. haha. asik tdo je ngko. pdn muke. ketika ini kami otw ke jb dan sdg berhimpit2 di tmpt duduk blakg yg dihuni oleh 4 punggung yg sgt bsr saiznye.



setelah smpi d jb, kami pun lepak2 d danga bay. ketika ini kami snanye tgh melihat satu awek cantek yg sdg menaiki gajah terbang. lawa gle la siot. rugi ak x tego. siot btol. kalo x misti ak da dpt no die. kami berpoya2 d jb agak lme jgk dan sempat sgh di restoran sgh selalu yg direkemen oleh buteng. restoran itu agk mnarik tp ader satu pristiwa yg aku x dpt lupakn kat situ. ctenye aku order air tin f&n grape sedangkan kwn2 ak order abc, ice-blended dn mcm2 lg. yg menjadi persoalannye mgp air tin f&n aku lmbt gle smpi. pundek btol. padahal air ak plg sng kot antara dorg. cane aku nk sgh selalu pasni. diskriminasi btol. tau ar aku oder air plg murah. siot je.

nk dpendekkan cte pastu ktorg dpt kuih bahulu yg byk gle. parent kama bg. sdp siot. kami yg ketandusan duit ni pe lg trus la trima kuih muih yg byk gle tu. dlm pkl 10pm camtu ktorg blk segamat. Nk membuatkan trip ni lg extreem ko tau ape x? ktorg hmpr2 g kuantan pd mlm tu jgk. waduh2 bisa tetanggal tulang temulang ku ini. kami smua mmg nk pegi, maklumla nk g bejalan knm saper xnk. tp memandangkan ahli psukan tlh hampir keras di sit blkang kreta kami pun membatalkan hasrat tsebut. Kami agak terkilan kerana x dpt mkn mskn abg pc yg khbarnye tls msk lauk pauk yg sgt enak pd hr itu sperti aym grg kuantan. haha.

Kami juga brasa sdh dan kecewa serta pilu kerana housemate2 kami yg len x dpt mnyertai trip ini kerana mslh2 dlmn sperti tdo yg terlalu nyenyak,dan komitmen2 yg len. arap maklum.

sgala ksulitan amatlah dkesali. trip ini mmg terbaek. credit to cendol.

buteng ngan bangau bkn housemate kmi ye. dorg nyebok je aritu. haha

3.14pm

5 comments:

badek_gonzalez said...

wahaah
bez

PHIRDOTE said...

hahha kelaka la bongok!

rahmat said...

haha.. mmg klaka pun..

afiq. said...

sakit perut aku gelak chi..
sial ko!!
weyh mcm ne ko wat x ble klik gamba eh??
ajar aku..

VanillaFudge said...

tak leh bla tol blog ko..
hahaa~