Tuesday, December 29, 2009

-Banyak Maen Ni Jon-


1.08pm
30 December 2009



steady la jon


Satu hari semasa bercamping

Nak beli ape ni weh? ckp cpt. abg ley blikan kat sprmarket jap g.

sardin paling murah satu. megi, roti bla bla bla.

tiba2
.
.
.
.
.

arang tanak beli?

nk bwat BBQ ke jon?

x. nk bwat obor.

ceh.nk belari keliling utan ke ape ni.haha


p/s: jon bwat lawak dgn mke plg serius.. siol la.

1.21pm
30 December 2009

Monday, December 28, 2009

-Notis Sminggu Awl-

1.15pm
29 December 2009



kejujuran dlm penulisan ditonjolkan d sini.

alkisah kegampangan belaku apabila satu sinki di rmh sewa arau telah tsumbat dgn dasatnye. puncanye tdk dpt dpastikan kerana kami mendapati sisa buangan pepejal, cecair dan juga separa besi tlh dmuatkan kedalam lbg singki berkenaan.

hal ini betambah kecoh apabila masing2 mnuding jari ke arah satu sme laen temasuklah penjual nsi lemak yg langsung x de kena mngena dgn hal dlaman rumah kami. situasi smakin hangat apabila slh seorang dr kami ingin mnyuarakn ktidakpuasan hati kpd pengerusi penjaga hidupan liar bedekatan dan persatuan ibu2 mengandung arau.

justeru itu sikap berak merata sembunyi bontot ini tlh mmbuatkan slh sorg ahli rmh kami tdk dpt menahan sbr. maka beliau dgn drastiknye mngeluarkan notis sperti diatas. pada mulanya notis tsebut ditampal d dinding berhadapan sinki tesebut.

tetapi sikap pundek dan haram jadah housemate2 yg tdk mengendahkan notis d dnding telah memaksa beliau meletak notis tsebut d lubang sinki bekenaan. mujur permasalahan singki tersumbat itu dpt dselesaikan kerana kami khuatir pengusaha tenuk2 cawangan kodiang dn padang bsr campur tgn lantas mengambil ksempatan terhadap kami.

kami tdk mahu tenuk2 belaan kami dipandang sinis oley msyarakat terutama kpd exco2 persatuan tenuk2 sedunia dn tentulah ini akn mnjejaskan prestasi blaja kami sbg pengkaji tenuk terlatih.

sekian..


p/s: entry di atas skali lagi mengandungi unsur2 khayalan dn ilusi yg tdk keterlaluan utk pembaca bwh 12 thn.

entry bedasarkan pengalaman pengarang. sila ambl pehatian

4.00am
30 December 2009

-bebual big ben besama kakak-

6.54am
28 December 2009




laici hensem: kak!!! jam blk ak rsk ar. blikan baru

kakak: byk cantek ko. igt ak bank ke. ish2

laici hensem: alaaa. bkn slalu blanje adk2 kan. ak nk jam big ben boley? nk letak kat penjuru blk ni.

kakak: huh.igt blk ko besar pdg golf ? haha

laici hensem: kasor ni kak. adeyy


p/s: bebual big ben nye psl satu haram pun x dpt. jam henpon pun jdk lah. ceh
unsur2 tokoh tambah yg dbenarkan persatuan cikgu2 ada dgunakan. arap maklum

7.08pm
28 December 2009

Sunday, December 27, 2009

-Gergaji Enam-


4.02am
28 December 2009


Tv1 skang bukak muvie mantap2 la 12mlm itu hari. truja ak nk tgk mgu dpn punye. hbo pun x cenggini.

p/s: cuber lu org lyn muvie ni smbil pekena rojak ngan air soya tgk pegi die cane? ke sinki beb. haha

4.17am
28 December 2009

-perihal cinta-


1.18am
28 December 2009


sardin baek punye

1.cinta boley dmakan
2.cinta itu merah
3. cinta x bwat ngko buta
3.cinta bkn plastik tetapi tin
4.cinta itu perlu dmasak
5.cinta boley remuk
6.cinta berperisa sos tomato
7.cinta boley mengenyangkan
8.cinta boley djual beli.
9.cinta lagi murah dr ayam brand
10.cinta itu halal.

p/s: lu org cari cinta? the store umah wa ade jual. kasi smbr satu la. haha


1.34am
28 December 2009

Saturday, December 19, 2009

-Pulau Asmara-


2.06pm
20 December 2009



obses la dow

jom pekena pulau asmara jom??
ade brani? haha

p/s: knp ank yusof haslam xde siol??


2.12pm
20 December 2009

Sunday, December 13, 2009

-Orang Bukit-

3.47pm
14 December 2009


Lokasi: gunung angsi
pendaki: 1. laici 2. Mail 3. Buteng 4. bangau
5. Jon Tozer 6. Fatin 7. Aida Rahim 8. Itik

ak hanya kesana utk menikmati keindahan panorama flora dan fauna.hasilnye adlah kepenatan maksima yg tiada batasannya demi mencapai kepuasan beganda d puncak sana.




Si Mail ni ak saspek bionik sbb die daki bkn maen laju lagi.


buteng klem srh amik angle dpn. tp ak x sanggupp


Pekena Air dlu bangau


Apahal nk ttp beg ni payah bebenor


Itik dapat kwn baru. haha


apabila kegilaan menguasai diri di puncak angsi


pendaki tegar. tp ak noob lagi


p/s: wa punye kwn, itik dpt tittle raja chong angsi. lu orang ble lagi? hahaha
x sia2 wa training tolak moto slama ni.beguna juga..


4.25pm
14 December 2009

-Movies of the Week-

5.40pm
13 December 2009




inspired me so much.
wtf!!

duration: 1 hour 30 min
genre: comedy drama
achievement: 1. best original screenplay 2. Best supporting actor
rating:9/10

p/s: ak br tgk sparuh je snanyer. haha




superb score by DeVotchKa
antara soundtrack plg hensem dlm dunia ko tau..


10.34am
14 December 2009

Saturday, December 12, 2009

-Ak Paling Tekanan Kalo bende2 Ni Jadik-


1.31pm
13 December 2009



lps workshop. workshop. pokai la ak

2,3 hari ni ak nye smangat len mcm skit la. ptg2 asik nk pekene joging je.. smbl dgr lagu kat mp3. pegi die mmg terbaek.

nk dbwatkan cte kan. tp ni bkn bwat2. mmg jdk pun. ak besama beberapa teman spakat la g joging kat tsk permaisuri. ktorang nek moto je. biasa la stdent kan.

cam biasa la bini ak yg kaler biru pun turut la berjoging sme.

citenye cenggini. lps abis ktorang joging tu kan, ktorang pun nk blk la. tp yg x hensem nye bini ak pulak mcm x shat je. ak bjet ni msti tlebih joging ni. waktu magrib da nk msk ni.. ak pulak da pnt. ak misti pulang ke rmh. skarang!! tanpa kompromi lagi. sunquick anggur kat rmh da bermaen2 kat benak kpl otak ak ni. ak kaget sketika!!

nak taknak ak paksakan jugak bini ak blk umah.ak tau die hanya mnunggu mse je.

mlg x berbau. ksihatan bini ak mkn sirius. bila2 mse je die boley benti benafas. mmbe ak pulak bwk ak lalu jln kat kubur kristian. die kte itu jln shot cut plg cemerlang ke cheras baru. ak x ksh as long ak smpi dgn slamatnye. waktu tu da maghrib.

tiba2..

bini ak pengsan skejap. mse tu kami d tgh2 kubur tu. dem. bini ak pulak tdk mmberikan sbarang respon kpd ak. situasi menjadi panik. tp ak ttp maintain cool. ak plak yg cuber start kan bini ak blk. mne tau sentuhan manja ak dpt memberikan sesuatu kpdnya. usaha ak tdk sia2. bini ak kmbali pulih walaupun ak tau bkn utk jangka mse yg lme. formation kali ni dtukar. ak pulak yg drive

ak seboley2 nye nk kluar dr kaw kubur tu scepat yg boley. mujur kami dpt lakukannye. tp de satu hlangan yg bsr d dpn kami. bkt A kat cheras baru sgt tgi. dgn kondisi bini ak yg separa sdr ak tau misi kami nk menyeberangi bkt A itu hampir mustahil.

tp ak slamberkan aje. dgn klajuan yg ak rse 10 km sejam atau lbh rendah lagi ak truskan usaha pendakian. dlm hati ak bekata " kalo ak belari pun laju lagi ak rse ni" dtambah pula dgn berat pembonceng yg ak agak kira2 80kg atau lbh. dtambah pula berat ak sndiri 65kg. berat bini ak lagi. heh. ak hanya mmpu beharap supaya ak dpt menyeberangi bukit tersebut. ak x nak mnolak mrentangi bkt tersebut. dtambah pula dgn kepenatan sperti seorang tua yg dpaksa mengayuh bsikal dr johor ke perlis, ak x sanggup.

akhirnye berkat ksabaran dan keyakinan dan utuh kpd bini tersyang, kami berjaya juga mrentasinye. pjalanan msh jauh lagi. ak kne lalu jln kuari lagi, bkt permai, tmn seraya, dan brulah tmn bkt teratai. dlm hati ak semacam mengagak misi kali ini tdk berjaya. ak perlukan bantuan.

hanya don yg boley mnolong. cetus minda ak pntas. lantas ak suarakn kpd aiman spy menghubungi don selincah yg boley. mlgnye beliau x dpt dkesan. ak pulak sdg bertungkus lumus cbe menstabilkan kondisi bini ak.

akhirnye detik yg ditakuti pun tiba. bini ak pun pengsan lagi. kali ni d taman seraya. area skola menegah lme ak. mujur time tu cuti skola. kalo x malu ak tolak bini ak dpn awek2 skola mnengah yg br blk.

pastu ak pun call don. pastu don pun dtg. ak sengih kat die pastu die sperti mengangguk dn rutin harian pun dlakukan. demm

p/s: smalm wa pkena cte santau kat panggung. wa saspek ade org santau moto wa la. lu org stuju ke?

2.51pm
13 Dcember 2009

Thursday, December 10, 2009

-Itu Macam La-

11.33am
11 December 2009



Alhamdulillah. Haha.. hensem bodo rsult ak. it just a perfect start walaupun sem ari tu mcm huru hara skit kan. dem!!. thnks to clasmate sbb byk mmbantu terutama dlm pembikinan asenmen2 smua sperti MR, product, consumer, mandarin, qmt, e-com dn sbginye.

kputusan kursus
LU
LU
LU
LU
LU
LU
LU

smua lps beb. cayalah. da lme rsult wa x srupa ini mcm.. haha

mmg terbaekk
walaupun x secemerlang mne tp still beyond my expectation.
jeeeeeeaahh!!

p/s: wa punye xcited serupa mcm nk wat mkn2 kat sarang rimau la. boley ke?


11.54am
11 December 2009

Wednesday, December 9, 2009

-Mak Ak Men Tpu Mne Boley-

11.51am
10 December 2009




Ak igt lagi time skola rendah dlu mak ak slalu sorokkan gameboy sbb ak nye kemaruk smpi skola pun nk ponteng nk men stret fighter nye psl. hasilnye ak ngan abg ak men treasure hunt dlu crk gamboy tu x jumpe2. dem.

p/s: mak ak smpn kat kabinet plg tgi mmg la ak x jumpe. ceh mak ak men tpu.

12.14pm
10 December 2009

Tuesday, December 8, 2009

-Ni Yang Mls Nih-

10.19am
9 December 2009



gmbr skadar hiasan. xde kne mngena dgn criter ok

hjt d hati bekobar2 nk bwat sim card baru. sim card lme da barai siap boley jd dua lagi cam lego. siol. satu hr ni ak pegi la mxs center bedekatan. ak pkr dlm kpl otak kalo parking klcc da sah2 kne 2 hengget. kalo times lak sengget je. da jimat da kat situ. so tnpa blengah dan termengah2 ak pun g la times. da smpi kat area times tetibe plak pkir cam cantek gak klo pking tepi jln je. free ape. skejap je lagipun. xkan la dbkl nk bwat job ptg2 ni. dorg pkena kpl api lagi baek ak rse time2 cenggini bisik aku sendirian.

pastu ak pun nekad la tanak parking dlm times yg kompom2 kne byr sengget tu. mak kate mmbazir sedara setan. setan mgkn nk bsedara ngan ak. tp ak tanak. mak jgk kate setan tu jht. die ley sesatkan org. ak tanak blk t sesat jln. ok ful stop. prenggan baru.

ak pun parking la leklok dgn tertibnye smbl mmberi senyuman mesra kpd awek2 yg lalu lalang dpn ak. slps tu ak pun begegas ke mxs center yg dhjtkn tu.nsb tdk mnyebelahi ak. rmi la pulak org time2 cenggini. dorang ni xde keje laen ke pe? g la mnum2 ke. pkena roti canai ke. sbuk btol la. lps tu ak pun duk bsila dpn mxs center tu smbl calculate timing ble ak boley smpi dpn kalo bratur. lps calculate2 cam x bley blah je . ak pun chow la smbl ckp dlm hati "xpe2 esk de lagi. jgn rsau ea laici"

mse nk g kat moto tetibe nmpk dbkl da start runing saman dah. tp mjur die kat ujung lagi. kirer mcm selang 10 moto camtu la. ak pun cpt2 start moto pastu sengih sorg2. "ko igt ley saman abg laici ke ha? baek skit beb"

mse nk msk simpang tiga traffic lite merah. ak pun benti dgn pelahan2. perut ketika tu da start lpr. "mnyesal x pulun ns byk2 kat rmh tadi" ngomel ak sorg2.

tiba2...

ak teperasan satu ketas putih teselit kat handle. ni ape pulak nih. hati ak semacam mengagak bende x baek. slalu kalo bende selit2 ni msti saman. tp ak cube sdpkan hati skali lagi dgn bebisik ni msti ketas2 iklan2 ni.

slps mnarik kluar ketas tesebut.
ceh.. ko lagi lincah dr ak rupernyer.
boley pulak selit kat celah2 handle nih. Demm!!

p/s: patut ke ak cabut handle moto ak bwk msk times square td smbl bwat sim card haa?

mampuih x byr.


10.43am
9 December 2009

Monday, December 7, 2009

-Potong Btol La-

2.23pm
8 December 2009


pantrek ah!!

Camaner bju ley sme ngan bdk2 banquet ni. siol la
potong stim btol la.
sbaek die x pgl ak suh bwat keje.
mmg ak bg sepakan lintang punye.
ak nk g org kawen bkn nk g keje.
sioll

2.30pm
8December 2009

Sunday, December 6, 2009

-Naskah Buat Awak-

2.04pm
7 December 2009



im dry

Mse dulu kami kecik lagi. die sgt cantik. dia umpamaa sinar dlm hatiku. pertama kali kami dperkenalkan. kami kekok. tp lama kelamaan kami serasi. byk bende kami bwat same2. main bersama, ketawa bersama x kira ape pn jua. pndek kata kat mne ade dia, kat situ ade aku. kami x boley dpisahkan. ibarat isi dgn kuku. kami mmbesar bersama2. ak sanggup bersusah demi dia. walaupun berlapar sharian. ak sanggup. asalkan ak dpt bersama dia. ak sgt bahagia.

tp malangnye. ia tdk kekal. biasalah, smua yg ada x kn kekal bkn. kini kami suda besar. masing2 membawa hala tuju masing2. ak sudah tdk lagi bersama die. mgkn tempat nye di hati aku suda mengecil dan mengecut. tp dia... ttp ade dlm hati ak. walaupun sekecil habuk sekalipun

sedikit demi sedikit ia hilang drpd ak. ak rse sprti ditinggalkan. kenangan bersamanye sperti dragut dan drobek. yang hanya ak mmpu slamatkan hanyalah sedikit. tp mmpu mengubat krinduan d hati. Sedarlah. Ak masih menyayangi kau.

p/s: gampang bku dragon ball ak hilang byk gle. spe dlu pnjm x reti pulang ha? siol. padahal ak pn sme. haha

2.20pm
7 Dcember 2009

Saturday, December 5, 2009

-Pre Matured-

3.28am
6 December 2009







Yesterday is History
2morow is a mystry
like a journey
or a story
sometimes fantasy
but actually
it is a reality

P/s: Inspired by Kungfu panda. HBO.

3.45am
6 December 2009

Friday, December 4, 2009

-Menara Gading Wehh-

11.55pm
5 December 2009




Dlu mse skola2 cikgu msti pesan spy blaja hingga ke mnara gading. pebende mnara tu? byk gading2 ke? ataupun gudang2? gedang2? ataupun gedung2? byk menjurus ke arah shopping je lbh. apahal ni.. mnara SSAS ak tau la. satu2 nye mnara yg mmbuatkan air ketiak menitis deras bgaikan air terjun . siap kering blk d ptengahan jln. pastu becak blk. wtf. ayt plg slekeh pnh d tulis spnjang zmn. terbaek la ko ci. haha
smua sbb nk pinjam jubah konvo nye psl. kalo x xde ak hnsem segak begaya cam pic kat ats tu. btol x? haha

ksimpulannya di mnakah mnra tersebut? adkh ini sumer mitos ataupun lagenda purbakala yg hanya mahu mendorong ank2 kecil spy blaja rjn2 tuk mmbolehkan bliau smpai ke puncak mnara gading gajah tesebut dn betemu dgn nenek moyang gajah pastu die akan bg sbelah drpd gading die yg ko boley jual dgn harga yg plg mhl kat dunia.


P/s: kat pndn indh ade menara maxisegar. ak pnh smpai puncak. anda sumer prnah??



2.39am
6 December 2009

Thursday, December 3, 2009

-Menyusu-

3.38pm
4 November 2009



Ak igt lagi mse ak skola rendah dlu. tiap2 thun msti ade lori2 susu dtg skola. x sia2 ak rjn g skola ari2. tapenah miss even one day pun. smpi guru bsr nk bagi piala sbb rjn dtg skola ko tau. tp ak tanak. ak kater tapelah cikgu ader org lg lyk dr saya. x mcm menangis pulak guru bsr time tu. ak pun tng kan dier. dah la tu cikgu. sy dtg skola bkn sbb dpaksa. sy x mau piala2 ni. haha. tlg ar pecaya. ak x tpu nie

disebabkan ak tanak piala tu kan, guru bsr time tu pun dpt idea supaya bwk lori susu dtg skola. mksd ak bkn cikgu bsr tu drive lori susu tu. dah tentu la orang2 susu tesebut. snanyer die nk bagi kat aku susu satu lori tp die cover line bg kat sumer bdk2.

pastu pulak da tentu la sumer budak2 drjah 1 smpi 3 truja gle babi. sangap susu kot. mksd ak susu tepung ah. drjah 4 smpi 6 x truja sgt sbb da pndai minum air oren gelas bsr kat kantin. harga seringgit. gampang. skola agama 50 sen je. mee goreng pun seringgit, nasi goreng pun sme. byk lah seringgit. kire mcm pesta seringgit lah ok

mse tu ak drjah 3 kot. tiga melati. cikgu suh satu kls bratur pepanjang nk g tapak perimpunan. lori susu parking kat situ. x kan nak parking btol2 luar kls kan. lemak sungguh bdk2 ni.

lps tu kami pun dpt la susu sorg satu botol. mcm2 prisa ader. kaler putih, coklat ngan merah jambu. msti la ak nk try sumer kan. mse kat kls pesta susu pun bermula. smua pun bersusu ke sana sini. ak pun pe lagi lps da setelkan susu coklat ak, ak menyusu dak sbelah punyer, pastu bdk blakang pulak. pastu mintak pulak yang dpn ak. keje ak mnyusu je satu hari. kalo perut ak transparent, warni2 rsenye prut ak.

ksudahannya mse blk skola ak skt perut. gampang gle. da la bas abg mat second trip. meroyan ak kat stesen bas tu. siolll

p/s: criter diatas mengandungi olahan2 yg agak melampau tp msh di dlm batas2 realiti. harap maklum


3.57pm
4 November 2009

Wednesday, December 2, 2009

-Main Radio Main-

4.31pm
2 November 2009



1. Confines of gravity
2. Mindys secret Song
3.Decipher Reflections

video ngan lyrics die lg cun
korang akn tau sendri naper ak kate cun
donlod ar pe lagi..

rating: 9.5/10


4.36pm
2 November 2009

Tuesday, December 1, 2009

-Apabila Ayam Melawan Pabila Hendak Disembelih-

3.49pm
2 November 2009





8.5 stars out of 10
graphic: good
simple, fun addictx100
spe yg tgh kusut sperti br betumbok digalakkan cube

p/s: maen hardcore punye tgk. x mcm ssh gile babi pulak..

4.00pm
2 November 2009

-Jiran Ak Kate Chow Kit Ade Jual Mende Nie-


1.18pm
2 December 2009



D3: Mighty DuckQuack2

kpd bakul, barang ngan bani : keluarga BA mmg dwajibkan beli bende ni ke ape?? haha

oooooo bkn maen lg korang ea mik gmbr pki menatang nih.. x ley jdk nih. ade saper2 nk donate bende ni kat ak x? trade pun jdk lah

kte trade ar ngan hp sony ak yg nih. amacam??


camera 2 mega pixel ni.

1.49pm
2 December 2009

Friday, November 27, 2009

-2012-


7.51pm
27 November 2009




awas! muvie ini mengandungi unsur2 tahyul dn khurafat
pengawasan ibu bapa amat dperlukan terutama kpd remaja br akhil baligh. huh



kpd mreka yg taksub muvie yg ada kait mngait ngan natural disaster yg mnimpa bumi pastu pulak mlibatkan sluruh wargany temasuk la lembu2 dan sbagainye pastu civilian jd klm kabut sumer kan n then tetibe muncul otromen taro lawan raksasa baltan kat vegas(yg ni hiperbola) boleyla beramai2 sendatkan lagi cinema2 berdekatan ok.

video effect :4/5
sound effect :4/5
duration :2 hours 40min
genre : action, adventure
rating: 8.5/10

muvie2 seantero dengannye:
1. armageddon
2. the core
3.the day after 2 morrow
4.sunshine

p/s: kputusan rating tlh dpersetujui jabatan perikanan negara. arap maklum.
ibu2 mengandung tdk dgalakkan tonton bersama dkhuatiri mabuk laut dn sebagainye.

8.28pm
27 November 2009

Thursday, November 26, 2009

-Kelembuan-

11.30am
27 November 2009



apa korg pandang2 ha??
kasi penerajang lembu jurus ke-14 br tau


saper tgk brita kul 11pg td??
sekor lembu tesepit kat satu longkang
cool gle
x mcm sempit pulak kan longkang tu. bleh pulak muat sang lembu ni.
sebaek bkn unta..
x pepasal pelik je kat longkang tu de bonggol dua. haha
ak suspek die nyorok kat situ sbb goyang kne sembelih la.
tp xpe. da mmg fitrah lembu dsembelih kan..

kpd sang lembu, kambing ke, biri2 ke, kibas ke, unta ke slmat dsembelih la ea.
papehal pun daging korg ttp tebaek...

p/s: slamat ari rye aidil adha kpd awek2 dluar sne ea..
yg laen? lantak lah korg.
haha

11.50am
27 November 2009

Wednesday, November 25, 2009

-New Song = New World-

3.00pm
26 November 200
9

i dun know the other song are superb or not


Lee haslam- The future


u all better try this one. top on my favourite this one.
make u fly high~~~~
weeee


3.12pm
26 September 2009

Monday, November 23, 2009

-aktiviti riang-

5.42pm
23 November 2009



cmera dpsan pada mudguad moto


valentino rossi pnh bekata.
"if u have somthing disturbing ur min try take any lap on the road"

die kte lg...
"the prob wil gone through the wind

die smbung lg..
"the important is ur knee must touch the road"

ak pun cbe mempraktikkan nye
terbaek gak dow.
mmg hilang prob wa ckp sama lu.
sebaek ngan ak2 x ilang sme.

p/s: moto die ngan kriss 2 ak mne sme jon
mujur ak x touchdown kat situ.. hampehh..


5.54pm
23 November 2009

Sunday, November 22, 2009

-bidadari hati-

3.43pm
23 November 2009


kau dan ak


Suatu hari nnti ak msti dpt cr kau..
dn kte akn riang gmbira..
tersenyum mesra
dn begurau senda.
di dlm satu dunia
ciptaan kita

kan ku tatap wajahmu
tanpa jemu
smbl mnikmati
setiap saat
dn waktu
bersama mu
pabila di stu
hanya ada
kau
dan
juga ak

engkau..
bkl mneyinari hidupku
umpama bintang
di langit
menerangi kedinginan mlm
memberi harapan
utk ku mneruskan khidupan
dn meneruskan perjuangan
dlm menghabiskan sisa2 hidup
walaupun ku tahu
ini barulah permulaan.


p/s: pebende ni siol?? ngarut sgt ni.


4.13pm
23 November 2009

Wednesday, November 18, 2009

-kekeringan-

4.20pm
19 November 2009



kering


apa tu kering? mngikut kamus dewan iatu kms plg top kat m'sia kering bermaksud tiada air ataupun tandus. sbg contoh "seluar Jojo xpnh kering pd waktu pg". huh?


berbeda pula dgn kamus perlanduk edisi haiwan ksayangan, kering bermaksud gersang. ini tlh mnimbulkan beberapa persoalan dn syak wasangka kpd beberapa phk.
ini kerana gersang ni jgk adlh utk pekataan terangsang atau dlm bhs america nyer horny. kumpulan gersang yg popular pd thun 80-an juga turut dikaitkan dgn perkataan ini kerana nmenya agak gagah d carta k-box berdekatan rumah sy.

senanyer kering yg ak mksdkan d sini adlh xde duet. criternyer camni. duet ak da hbs. tgl saki baki je lagi. cuti pulak br je mula. so, ak nk memohon kpd msyrkt2 d luar sne supaya simpati dgn nsb sy ini. maka marilah kte spakat menderma kpd sy kerana sy perlukan duet utk begembira pd msim cuti ini.

kepada yg prihatin itu. anda boley la menderma melalui sms hanya dgn menaip ON LAICIRM100,RM200,RM300,RM400,RM500 pastu send kat 33625.

kpd yg tdk selesa mnggunakan teknologi canggih sebegini sy juga mnerima derma scr tradisional melalui wang pos d alamat

1000, jalan teratai 2/7
taman bukit teratai
56100 kuala lumpur
selangor darul ehsan

(BERSEBELAHAN RUMAH PAK ABAS SEPET)

kpd yg mahu mederma melalui atm ataupun cash deposit anda boleyla bank in duit anda ke acc sy yg benombor 12345678901234

dharap sgala derma tuan puan selamat smpi dlm genggaman sy.
maka sy akn sgt berterima ksh dn akan meminta lg.


p/s: pemintak sdekah kdg2 lagi kaya dr manager. apa macam?


5.10pm
19 November 2009


Saturday, November 14, 2009

kegampangan

8.55pm
14 November 2009


ni bukti ak mandi ko tau

alkisah rmh sewa ku xberair. siol la. nk mandi je kne tdh. ape criter. team bersamamu tv3 sila la dtg pantau. ak rsau nnti ader kes housemate ak mati x mandi sbb bau kepam ketiak sendri. da satu hal. tadah air pun satu cabaran gak weh. bukan ape, kalo tdh kat blk mandi, kalo mlimpah die trus msk lubang air kan. tp kalo da paip kat tnds kluar air setitik2 da confirm2 5 thun br pnuh stimba. xkan nk mandi 5 thun sekali kn. x mgkn sme skali.

berbalik kpd isu tadah menadah td kan, jdk tu kami pun spakat la reramai tdh air kat ruang tamu sbb paip dpur kat ruang tmu je ley kluar air dgn agak byk. nk tadah air pun ade teknik2 dier jon. bkn maen sembarang2 je. silap tadah, maknenye ko la yg mnadah jap g. bkn ape kalo da air mlimpah kat ruang tamu pastu mlimpahi kasut2 yg 3 thun x bsh kat tangga maka mmg wajarlah kne tadah makian. dah la tu plus ade stoking yg stok kunig2 cmpur coklat pastu ko bygkan kne air. pehhh. pastu pulak tiba2 housemate tu pulak jnis pki satu stoking stu sem. mmg kacak begaya la beliau nnti. tp ini kes kalo housemate yg cenggitu. tp housemate ku sumer pembersih ye. hehe. sumer jnis mandi 8 kali sehari sperti mnum air pun 8 gls sehari. haha. dn dah tentulah kalo pembersih die akn bsh baju hari2. maka hari2 rmh kami bau harum dgn bau sabun downy 3x. ini fakta. tlong pecaya.

jadik tu. penah la dua tiga kali kami tersalah timing nk ttp paip. maka dgn itu belakulah banjir d arau ini dgn capacity air bergelen2 mlmpahi rmh. arus die jgn ckp lah. deras umpama sepakan ronaldo. tp mujurlah kematian dpt dielakkan. maka dgn itu tpaksalah kami bersihkan air tu. jenuh la ak tolak air tu msk kat toilet. peluh jantan mencurah2 jtuh. siol. kerja ak smnggu tu ngelap lantai kasi kering je. tolak air lah. itu lah. inilah.. kalo ade degree in lap lantai mmg ak grad dgn cemerlang ko tau x.

p/s: hargailah air. cintai sungai kite. perlis maju 2015.
adios

9.43pm
14 november 2009

Friday, September 25, 2009

-Mari Blaja mandarin-

2.15am
26 September 2009



mai ak turunkan ilmu cina ak yg x brape nk cina ni kat hang. pasni boley la hang bebual ala2 jet li dn jackie chan pastu lepak restoran ah fong mkn dumpling ngan pau pns2. kan stylo tu.

topik yang ak cube ketengah kan ri ni adlh psl mknn.
sbb nk lpk restoran ah fong kan

e -------------lapar
chi -----------makan
zou ba--------jum
kafeidian----- kedai kopi
jifan ----------nasi ayam
chaoguotiao--- kuey teow goreng
shadie---------sate
niangdoufu----yongtaufu
yejiangfan ----nasi lemak
haochi--------- sedap
yao------------ hendak
wo ------------ saya
gei -------------beri
hen------------lapar
le-------------- la


lps tu mari kte bwat ayat besama.


ayat cina= wo e le
maksud = sy lapar la

ayat cina = wo yao jifan
maksud = sy hendak nasi ayam

ayat cina = shadie hen haochi
maksud = sate sgt sedap



utk bunyik pkataan cina tu pula ak x dpt nk ajr sbb hp x ley nk record. padahal mls. jd silalah rujuk kpd cina2 tegar d luar sne ye.

semudah itu ye ank2. silalah anda cuba gabungkan2 ayat diatas menjd ayat2 yg lbh sorkastik dan fantastik lg drastik





perihal listening test yg haram satu bende ak x phm.



air ak luper nk letak la.
len kali ah.
korang tayah ar oder mnum dlu. bawak air sendri je. amacam??

Slamat mencuba

2.48am
26 September 2009




-Blog Wa Diserang!!-

1.12am
26 September 2009



ni la "p" tersebut
sy pasti anda sumer dpt mengagak kan. hehe



satu mlm yg panas tlh betambah pns lagi bepeluh dsebabkan satu kes. ak semacam tergamam apabila log on blog ak. apahal tetibe ader post br dr blog ak sendri. hati ak semacam mengagak ade bende x kne. ble mse ak post nih. bkn ak ats moto ke td?? bisikku sendirian. ak pun view la entry terbabit. perghh!. tergamam sebentar. muka ak yg kacak d exploitasi tanpa privacy.imanku amat dperlukan pada tahap2 begini. sumpah seranah disimpan di dada dn dkunci. drpd dihambur sewenang2nye tnpa henti.

satu ungkapan yg tekeluar dr mulut ak hanyalah
"ak tekena lg la siolll"

pantang leka skit. "P" bkn nme sbenar tlh menodai blog ak. ak seharusnya berwaspada dan juga dpt mengagak senyuman licik beliau td. berpura2 melihat youtube psl "hangtuah gagal spm" hanyalah lakonan semata2.

mungkin ini harganya yg perlu dibayar utk ak meletak sebuah beg d rumah beliau. adkh begitu"p"?? beliau shj yg ade jaw nye. hahaha



sdikit sbanyak tentang "p"

  1. bajet artis.
  2. obses diri sendri
  3. bajet karyawan
  4. bajet hensem
  5. bajet nigre
  6. suara x sdp
  7. bajet best
  8. juga seorang blogger
  9. ader moto c70
  10. rumah d gombak. =) <------kata kunci

ambik ko jenglot.. haha

1.52am
26 September 2009

SENYUM BERBULU


Aku keliru dengan hidupku
Keliru dan terus melulu
Habiskan segala buku
untuk menuntut ilmu
Segala hanya yang perlu
Namun ku keliru
Apa minatku
Apa citaku
Apakah yang ku mahu
mencari sesuatu
Tak pasti terus keliru
Walau rasa masih baru
Untuk fikir semua itu
Ku lihat laju burung itu
Terbang yakin diawan biru
menuju tempat dituju
Banding ia dengan diriku
sekali lagi ku keliru


MAAF ZAHIR DAN BATIN

eheheheeee :D
JieeeaayyhhHH~!

Tuesday, September 22, 2009

-Gua suspek dia agen 007 la-

8.30am
23 September 2009


click utk enlarge ye macek dn pacek skalian

ak suspek apek ni agen bond la. ble die retire die kasi bkk itu agen cuci gambar ma.
ader logik ke teori ak???

8.39am
23 September 2009

-Obses kepada Negeri Sembilan???-

7.41am
23 September 2009



sje tanak letak gmbr bendera N9. hahaha. x dpt jek



apahal lately byk btol org yg wa jumpe sume bekaitan ngan N9 ni. wa pun x phm la. wa semacam paranoid ngan N9 ataupun obses?? barangkali wa da dijampi bomoh siam x.
huh!!
x mgkn la dow(menyedapkan hati)
wa tapernah mengalami situasi begini.
wa kasi exmple k.
kasi lu sumer tgk ar..




kes 1
clsmate wa org negeri

kes 2
aweks yg wa jumpe kat kfc wa inteview skit die kte dier org negeri

kes 3
mmbe pempuan gua pun org negeri jgk

kes 4 <----- click la sye
kuda belang gua pun sme

kes 5 <------ sla click utk time travel ke post dlu.
jon tozer pun n9 punye olang

kes 6
dak taman wa (amirul)pun asal usul seri menanti



pd pndgn wa ni da ckp byk la ni. nnti ader lg gua kasi update sme lu k.
wa mau persembuhkan mental gua kjp.
syko la siol cani.

8.07am
23 September 2009

Monday, September 21, 2009

-Pendidik Tegar-

3.04am
22 September 2009


berdiri megah indah perkasa
smts tecinta.
berilmu harmonis
trus berbakti
amaln hdp kami.

disini kan bersemi
bakti yg suci murni

ilmu dcari
cita dkejari
berjaya trus berjaya.

(seorang pengawas akn naikkan bendera smpi ats.. dn slalunye pngawas tu slalu hbs x sme ngan lagu. haha)


smpi sni je ak igt.
ak da lupe la lagu dier.
ni je yg temampu.
sory ye smkts.

3.07am
22 September 2009

-Anak Syarikat petronas??-

12.39am
22 September 2009


ank syrkt petronas??

spnjg 21 thn ak hdp ni la dier kali pertama ak nmpk petrodesa. quiet cook ok. ak x edit. mmg kat situ tls petrodesa. diulangi P.E.T.R.O.D.E.S.A.

pada sesape yg nk tgk bende ni btol2 dpn mate atau tringin nk isi myk ron 2000 boley la dtg di pkampungan bekok. misti korg x tau kan. pdn mke. pe lagi. google map kan ade.

kte jumpe d sane!!!

12.54am
22 September 2009

Sunday, September 20, 2009

-Kenangan mse lampau-

2.49am
21 September 2009
pic dcuri dr myspace koje.
tgk je ak ngan ko ade dow kat pic ni


kenangan mse lampau.
kau mmbuatkn ku mengimbau
detik2 mns terlampau
sblm ku di arau.

3 thn ak bertapa
dkelilingi hutan dn kubur cina
pnuh suka dn duka
besama teman dn canda
itulah sgmat nmenya.

kisah bermula d SR
pnuh dgn senior2 yg liar
dilayan seolah dilontar2
rse sprti nk baling tyr
itulah tragedi part 1 ku yg gusar

tp kini tdk lagi.
abg da bsr dan bedikari.
bediri sendri teguh berkaki
menanti konvo x lme lagi

menggegam diploma sgtlah berliku
ramai kcundang bertalu2
wlaupun korg tdk lg bersamaku
tp d hati thn sje yg tahu

bdk investment sgtlah ramai
skali bkumpul mmg terbarai
tp korg mmg terbangkai
paper je briter cpt je smpi
^____^

final part 6 mcm gampang
mse awl sem smbang nk kencang
last2 ak gak yg hmpir kcundang

sgkut dua paper yang sgt jalang
bdk yg lps lak bknla calang2
tpksa ke sgamat kembali btandang
sebaik sub paper ak lps ngan cmerlang

dak kolej dn rmh sewa
msg2 sumer ader criter
ble di kolej air mandi xde
mse tu klm kabut mngusung timba.

mse final mmg heaven
duk umah sewa ngan kolej ngabiskan karen
bkn study tp men wining eleven
yg men nye sorg yg len jdk pnonton yg konsisten.

maen snuker kul 4 pagi
ibarat satu rumah pegi becuti
bila da klh phm2 sendri
alahai duit kne kluar la lagi


4.08am

21 September 2009



Tuesday, September 15, 2009

-Bismark oh Bismark-

1.27pm
16 September 2009

program code??

Definisi BISMARK.

Bismark adlh persatuan bg student marketing d kampus arau. berbeda pula dgn kampus segamat yg mngelarkan dr mreka Bmark. Ini mgkn kerana dsebabkan bdk2 segamat sdkit mls tuk mnyebut atau mnulis perkataan "IS" itu sendri.

ade sesetengah pendapat juga yg mengatakan BISMARK itu sebenarnye "B IS MARK". msk ak akal juga sbnrnye. tp kalau pki teori ni, persoalan br lak timbul iaitu "B" tu ape? merata2 pendapat tlh ak ak kumpul. padahal sumernye adlh pendapat ak sndri. haha

ok.ade juga pelajar bismark2 yg sdkit nkl yg mengatakan BISMARK itu bermaksud "BISKUT LEMAK" kumpulan2 itu dirahsiakan identitinye utk mengelakkan mrk menjadi mangsa phak atasan BISMARK dlm pejumpaan mrk nnti.

Bg pendapat sy sendri iaitu dr perspektif spektrum pelangi, adkh ini bemaksud plajr marketing arau mengalami mslh lemak berlebihan??? atupun dsebabkan pljr2nye naik lemak??

analisa dr pihak2 tertentu haruslah dilakukan utk mencari jaw bg persoalan tersebut. maka pihak2 kerajaan ataupun NGO perlulah menggembleng tenaga dgn sedaya upaya.

ape2 pun, ak mula mnyukai pljr2 bismark batch ak. ataupun prasaan syg?? haha. pndi2 la korg teka.

1.46pm

16 September 2009

-Menjelangnye Raya-

12.39pm
16 September 2009

raya da dkt weh. pakcik2 kdi kopi sumer kate tarikh nye bkl jatuh ari ahd ni. btol ke x ak pun x tau. kalo pakcik tu tipu ak mknenye ak pun tpu korg gak la. Yang ak tau ble org raya aku pun raya. ak mmg cenggini... mls nk berkonfrontasi dgn bende2 cani.

kalo jdk la ahd ni kn, mknanye.... lps dcongak2 ade lg 3 hr je nk trawih. damn!! ak pula bkl memecahkan rekod personal trawih ak . sbulan x pegi weh.. ceh. truk btol ak. ak beselindung dsebalik alsan kls, musafir dn sbginye. kalo mak ak tau ni abis ak kne leteran betimpa2. dan tentulah rye ak x cool nnti. plg x best kalo duet raya cut to half. minx jauh la bende2 camtu.

Ape2 pun tkt rye ak jumaat 18hb. apahal la lmbt sgt siol. sebaik pagi. kul 10. gedebak gedebuk ak bajet nnti smpi dlm kul 4 cmtu. terbaek ar tu maen arked kat sogo jap pastu br blk. haha. byk la ko..

dr smlm rkn2 ku sdh mula beransur2 kurg. sumer nye x sbr nk blk rye. plg gns adlh sorg bdk ni dier blk ari senin. byk cantek dier. huh. sabor je la. haha.

rye kali ni laen mcm skit pegi dier sbb da lme x menjejakkan kaki ke kg halaman.. mcm la jauh sgt kan. da lme x bejumpa mak abh ak ni, kakak dn juga abg. tdk lupe juga kpd rkn2 sekampungan dan tdk sekampungan sperti bdk kg subang yg da tua dn kaw2 swaktu dgnnye.

ak juga dgr rmi mreka2 ni yg beraya d kl sperti ku. ini bermakna mcm2 aktiviti boley dketengahkan sperti mkn free dr rumah ke rmh. terbaek wok!!(ayat remy) haha

akhir kate. slmt hari rye kpd smua terutama kpd kluarga ku, rkn2 sagabuck, rkn2 sgamat dan juga rkn2 bismark ku dn x lupe jge kpd rkn2 len yg skr nk dedefinisikn satu persatu.. haha
maaf zhr batin ye.

tgu sat kolumpo ak mai ni ha. (nada utara).
^__^

12.58pm
16 September 2009

Thursday, August 13, 2009

-Nak Adiahhhh!!!-

7.25pm
13 August 2009


icon kegemaran?


Korang x tau ke befday ak smalm?
siol la.
nk adiah wehh.
ak nk kasut, beg, belt, wallet, jeans. bju kemeja 'the executive'. haha. cable sony gue pun nak.
spe kasik ak first benda2 ni ak trus dtg meminang. nak?

x snonoh nye ak.

7.30pm
13 August 2009


-Natey Budu, Teman Punye Cable Kne Rembat Pulok-

6.38pm
13 August 2009




camni la temannye cable. huwaa

Teman ade brite sedih utk natey2 nih. Nk kongsi ngan teman. Buleh tidok? Buleh le. Mak teman kate sharing is caring. Loving is financing. eh cam plik je. mak teman ni amik finance ke?

citernye cani mu... satu hari teman ngan rummate teman bosan glerr. gler punye bosan. x tau nk bwot pe dah. jdk tu teman pun ajk le rummate teman g cc. hjt di hati nk update blog. tp natey sgh. rummate teman ajk battle fifa pulok. teman pun layankan le. bkn pe. jth la reputasi teman sbg champion fifa mse tgktn 2 dlu. dn satu lg teman nye dompet da kering. kne pinjam dier dlu. teman x smpt cucuk td. atm boley bantai blackout pulak. natey btol. jdk tu teman lyn le rummate teman ni. lyn punye lyn . ckp 2 jam sudoh kami d cc tu.

pastu pulok rummate teman ajk blk. binawe sungguh. mu x tau ke nafsu bloger wa da membuak2 nak update nih. sbbtu ajk kmu g cc. natey de coco btol.
n then (hambik ko bhs inggeris kluar) mentang2 br lps hbs kls. teman pun bukak la blog kejap. nk karang entry mmg x smpt la. rummate teman nk lincah je.

ble teman da puas tgk blog teman, teman pun byr la seraya meninggalkan cable hp sony ericson teman. x igt ok. 20 hengget mu tau x. spe nk bg teman. cube g tau. x suko btol le bzr2 nih.. esoknye teman g la cc tu blk. tp teman kluar ngan muka mencuka le. teman da agak da misti kne rembat punyer. pariyappa btol.

p/s: teman redha
amcam klntan gua? original x? ak da ckp ak org klntan. ko x caye.
pic pasni ak amik google je la smpi la ak bli cable br.
T____T


6.54pm
13 August 2009