Thursday, November 25, 2010

-Kini Wira Juga MPV-


3.27pm
26 November 2010

Ahad lepas ade satu job baek. Convocation Day UNISEL. job yg memerlukan kami trun padang ke sne. tmpat die bkn calang2. orang kate mmg rare la bwat konvo kat sini. pnduduk setempat
mnggelarnye batang berjuntai. ak suspek nme ni bkn skadar men bubuh je, msti ade bende ni. tp skrang tmpt tu da naik taraf la. tak pki batang berjuntai dah malah ia menjadi makin rare iaitu Berjuntai Bestari.

rangka plan sudah disiapkan. butir2 perjalanan sudah dikumpulkan. kini permasalahan adalah pada ahli2 perjalanan. kami mmpunyai 6 orang tp kami tdk mmpunyai Kia Carnival atau kreta besar2. kami hanya bermodalkan wira aeroback yg bonet blakangnye dlengkapi tong NGV. tp kami sudah sepakat dn nekad. itu bkn menjadi penghalang. maka hari itu, tpt pkul 10 pg kami btolak ke berjuntai bestari dgn aeroback yg berkapasiti 6 orang. padat dn mampat! huh

ingin dikatakan d sini bhw cuaca d sana sangat la panas setanding negara2 afrika. sesiapa yg tringin blaja d UNISEL sne wajarlah mnyediakan aircond dua bijik jenis statik ataupun mudah
alih. ini kerana kami khuatir faktor kepanasan mnyebabkan prestasi pembelajaran pelajar2 terganggu, kalo stakat bermodal kan kipas tgn tu bek fkir blk la, orang kate geli2 je rase angin die nnti.

Maka Inilah Graduan tersebut dan pacarnye.


dan yang ini adlh mangsa wira bajet MPV itu. cehh


p/s: paling kiri bakal blakon castelo 3 awl thun dpan. lu org jgn lupe tgk k. kini Wira juga adlh MPV

7.05pm
26 November 2010

Tuesday, November 23, 2010

-Perihal Kekasih Lama-


11.09am
24 November 2010

seriously, i have confession to make. sy mmg tak dpt lupakan dier. sy tao mmg da lme kan. cumer things not going well between us. slama ni sy x pernah lupakan dier. sy mntak maaf sgt2 wak.

hari tu kami kluar bersama. tak kemana pun. times square ngan chowkit je. sy tak bermaksud nk sakitkan hati awk. tp nk bwat cane, die seolah2 mengajak sy. sy tak mammpu mnolak
wak. i cant resist anymore.

hari tu hari isnin. baru lagi. kami kluar shopping kat tmpt yg sy ckp tadi. sy nk shopping klengkapan praktikal sy. kami kluar bertiga senanye. sy, dia dan jugak jon. jon ni sy da knlkan kat awk. si dia ni pun sme. tak tau la awk igt lagi ke x.

slps bershopping, kami pn blk. lepas sy hantar jon, tgl lah kami berdua duaan. mse ni lah berlaku lah incident yg x di ingini tu.. maafkan sy wak. bkn slh sy. die yg bsalah. sy pasti mmg dier



p/s: camaner lu ley kejang tibe2 nih. tak pasal2 wa kne mnolak satu kilo. wa slh bajet la, bini wa yg sorang ni kuat mnum pulak


11.24am
24 November 2010

Monday, November 22, 2010

-Sape Kate Saye Belum BerSufo haa?-


1.33pm
23 November 2010

ini bukti sahih!!

Maka dgn ini sy ingin menyatakan kepada warga uitm bhw kini sy sudah bersufo. kerjasama yg terbaik telah sy paparkan dlm mengisi borang maklum balas itu tadi k.

kpd yg kurang familiar ttg sufo, sufo adlh satu sistem terbaru uitm yang menyediakn questionnare supaya ktorang boley evaluate lecturer ktorang. disinilah ktorg akn mmbuktikan kasih dan syg kte kpada mreka. kalu dlu kte pkai kertas yg diedarkan di kelas2 tp kini tdk lagi kte boley bwat secara on9. lebih lincah dan cargas bukan.

tapi di sini sy ingin nyatakan juga bhw SUFO on9 ini terdapat sdikt kelemehan. kelemahan2 tersebut adlh:

1. menimbulkan kusut dan serabut d kalangan pelajar yg buta IT
2. ketiadaan akses internet kepada pelajar mnyebabkan mereka tdk dpt bersufo
3. gagal menjumpai page utk bersufo
4. kurangnye motivasi kepad pelajar2 utk bersufo
5. ketiadaan medium interaktif seperti komputer dan laptop
6. selalu terpesong kepada lmn web hiburan facebook, twitter dll

kindly remind NO SUFO NO RESULT!


p/s: mintak maaf wa ambik mase lame utk bersufo. jgn slhkan wa. slh kan facebook ok!

1.58pm
23 november 2010

Saturday, November 20, 2010

-Past Tense-



5.18am
21 November 2010

ilustrasi daripada pengarang

sometimes u are regret on wat are u doing. it cannot be fix. its complicated. its huge. u just need a big hole to keep it down underneath. keep it underneath ur hearts. hearts dats carry many burden of yours. sad, happy its mix up together rsulting some other feeling rite now. the feeling of confusing. eating u day by day. ruins and making ur life weirdo from usual. its not interesting at all.

guess what. get use to it man. its ur choice, dats wats u live with it. choice dats make who u are. every choice leads to different path. different result. thats make ur story life. i know its painful, ok fine. just forget about it. dats a long time ago. this is now. we talk about dis day ok. u live today or past?

every mistake u make, every decision u take. u learn something. life is like white shirt. u decorate it ur self. its up to u.

its simple man. njoy ur life. u know wat to do.

but remember, they are rules. u know the consequences. play nice. dun rush. if not, its all back
to square one. u got it? huh


p/s: wa sje kasi lontaran pendapat pagi ni. tp wa rse ade yg xkne la kat ats ni. ahh! abaikann


5.50 am
21 November 2010

Thursday, November 18, 2010

-Men Tag Tag Pulak Dier-


4.41am
19 November 2010


memandangkan ak da d tag oleh nadiaohnadia maka dgn sgala rse yakin dn konfidennye ak akn mmbuat tag tersebut skrg jugak memandangkan ak pun xde mende sgt nk bwat memalam ni. so. chek it out bebeh:

1. What time did you get up this morning?
3pg. awat?
2. How do you like your steak?
Ble mse ak mkn steak nih??
3. What was the last film you saw at the cinema
maria mariana
4. What is your favorite T.V show?
Hagemaru mungkin?
5. If you could live anywhere in the world where would it be?
dlm laut
6. What did you have for breakfast
tupai msk lemak
7. What is your favorite cuisine?
nasi goreng berbatov
8. What foods do you dislike?
tenggiling goreng
9. Favorite Place to Eat?
restoran berputar jamaica
10. Favorite dressing?
austronaut style
11.What kind of vehicle do you drive?
kete lembu
12. What are your favorite clothes?
bju lobang2
13. Where would you visit if you had the chance?
pegi mkn. lapar
14. Cup 1/2 empty or 1/2 full?
gapo die soalan ni???
15. Where would you want to retire?
zuhal
16. Favorite time of day?
3 pagi. yeah2
17. Where were you born?
Planet pluto. 22 years ago.
18. What is your favorite sport to watch?
lari dlm guni
19. Who do you think will not tag you back?
Zaibo
20. Person you expect to tag you back first?
Dr. Rozmey
21. Who are you most curious about their responses to this?
Zed Zaidi?
22. Bird watcher?
Sounds gay man!!
23. Are you a morning person or a night person?
im afternoon and evening person lah
24. Pets
kangaroo
25. Any new and exciting news that you'd like to share?
Sy br tgk trailer 2 alam.
26. What did you want to be when you were little?
pramugari
27. What is your best childhood memory?
driving fairlady
28. Are you a cat or dog person?
im more to person ok. haha
29. Are you married?
Blum. mak tak kasikkk.
30. Always wear your seat belt?
ble ade org pkikan =)
31. Been in a car accident?
yes. accident plg sengal dlm dunia
32. Any pet peeves
peeves tu ape?
33. Favorite pizza topping?
begedil
34. Favorite Flower?
Lily.
35. Favorite ice cream?
sy suke ais krim kon
36. Favorite fast food restaurant?
Restoran Janda anak 5
37. How many times did you fail your driver's test?
abg dewa drving kot. haha
38. From whom did you get your last email?
afdlin shauki. ajak blakon samer.
39. Which store would you choose to max out your credit card?
the store menjadi pilihan sy
40. Do anything spontaneous lately?
sy mkan nasik dgn spontan?
41. Like your job?
sy x men luxor ok
42. Broccoli? Cauliflower?
kangkung? bayam?
43. What was your favorite vacation?
sy x suke vacation. buang duet. haha
44. Last person you went out to dinner with?
Ip Man. bincang sequel baru.
45. What are you listening to right now?
Zed zaidi- ost sembilu kasih. u rock my world man.
46. What is your favorite color?
antara coklat dn hijau
47. How many tattoos do you have?
169 temasuk kat celah keti
48. Coffee drinker?
yeah baby!
49. How many children do you have?
so far 12 already

wa tag sme lu orang k. lu x respon siap lu. :
3. koje
4. pian

p/s: wa rse wa slh jwb satu soalan la. adehh

5.46am
19 November 2010

Wednesday, November 17, 2010

-Si Awek dan Brader 1-


2.40pm
18 November 2010


sedang dua orang brader tgh sesat d satu shopping komplex. tiba2, brader 1 tertarik ngan satu stall. sbb stall itu jual batu dari korea yg boley letak kat bju melayu korang. ak ckp baju mlayu sbb sample die ade gantung bju mlayu yg d modifiedkan ngan batu2 tu. bsinar2 style jugak. lau korang nk letak kat boxer pun tade hal snanye. tp ikut ksukaan lah jgn korang tempek kat dahi dah la. kan pelik tu.

maka, brader 1 tu pun cube mendekati stall tersebut yg dhuni oleh dua orang. sorg awek dan sorg lg uncle2. dlm 50 thun usia lbih kurang. sprti biasa, suda tentulah si awek menjadi pilihan sbg pembuka bicara. mka soalan mngenai batu itu pun diajukan. seraya dgn soalan itu, syuman dr brader 1 trut dlemparkan kpd si awek td.

dan ntah knp. si ni awek tersipu2 malu. brader 1 pulak rilex je. tidak gugup malah steady. sedang asyik bersoal jwb dgn syuman dan thn gelak berselang seli, tiba2 si awek bertindak agressive. dgn tidak semena2, si awek tlah menjerit kepada brader 1 itu. jeritan si awek berbunyi "jgn la gelak" kuat pulak tu. maka si brader 1 itu cbe berbuat steady lagi walhal smua org da pandang ke arah brader 1 itu td yg tdk kurang kacaknye. mjur si awek menjerit dgn ketawa. lau tak mau mlu si brader 1 itu.

brader 2 yg dr td usha dr luar turut terperanjat dgn tindakan agresive si awek itu td. maka brader 1 dn brader 2 cpt2 gerak dr stall tu dgn turut tergelak2 kerana tidak percaya dijerit si awek itu td. demm yo!


p/s: mujur self esteem wa tgi. tu pasal wa steady itu hari. huh


3.47pm
18 november 2010

-Sepetang bersama Paul Walker-


11.51am
18 November 2010


situasi betempat di tgv wangsa walk smlm. laici hensem sedang lepak bersama ngan miki
a.k.a paul walker.


laici hensem: bro, tket unstoppable 2

penjual: bpe orang tu?

laici hensem: 2 org bro.

penjual: 2 org je? (tergelak)

laici hensem: iye lah bro. (thn gelak)

miki a.k.a paul walker: (mengangguk smbl tergelak)

penjual: ok. sumernye RM26( masih tergelak dan gelak dan gelak)

laici hensem: tenkiu bro. (smbil gelak)


p/s: Yang lu tye kapel sit tu psl ape siol?, kate miki kepada laici hensem
sori la. ak sje je gurau. haha


12.10pm
18 November 2010


Wednesday, November 10, 2010

-Rumusan Semester 5-

3.21pm
11 November 2010

sorong papan tarik papan.
tarik papan smpai ke kuantan
semester 5 mmg mnguji ksabaran
sbaik abg boley bertahan.

pisang emas d byr belayar
d bawak blayar pki perahu
sewa umah byk kali x byr.
masing2 bwat muke tak tahu.

pak atan suke menabung
manbung pula bersama cik temah
bil letrik asik melambung
ble kne ptong klm kbut talipon tuan rumah

mnum air bergelas2
mgkin sbb dhaga katenye
smgu awl sem lgsung x g kls
ble d tanye ke shah alam rupenye

rumah sewa dua tingkat
ala2 orang kaya
aktiviti lapang bermain kad
spe yg klh chong la jwb nye.

abg blaja x pnh jemu
pling abg tkot ade paper sangkut
blk abg d ruang tamoo
blk paling besar kot!!

abg sorg yg x suke mmbazir
tapi suke lepak d pantai chenang
itu hari satu perlis banjir
2,3 hari wa dduk tak tenang

asemen blambak tak ckup tgn
abis kertas berkaler2
abg bwat asemen yg ringan2
yg berat2 tpaksalah garu kepala.

skrang abg da nk abis blaja
tgl nk bwat praktikal shj
ok x lau abg jadi pengajar?
senang skit nk dpt keje

p/s: wa dgr skang trend budak2 men pantun skang. wa test power la skit.


6.21am
21 November 2010

-Hoho, Paper Saya Sudah Habis La-



3.37am
11 November 2010


syum jgn x syumm. haha

yahoooooo, paper ak da hbis weh. besh syiotttt.. tatkala rakan2 laen tngah berguling2, berpusing2, dn berpening2 study, ak pulak boley lepak2 dgn sronoknye. mmg terbaekk. hahaha

ok, maka dgn itu, sy ingin memberitahu beberapa perbezaan sy dan orang yg blum habis paper.haha sy mmbuat perbandingan ini khusus utk mmbuat mreka2 yg ade exam lg supaya mreka akn merasa jeles dgn byknye. haha. perbezaan nye adlh:

1. sy boley tgk muvie puas2 dlm xternal yg berkapasiti 500gb. bygkan muvie marathon yg boley dibwat. kompilasi muvie2 sperti adamaya ful episod dan nur kasih bakal menjadi pilihan pada mlm2 cenggini.

2.tido dgn nyenyaknya mengalahkan mreka2 yg ade exam pada esok hari. masalah tido pasti akn menghantui mereka yg ade exam ni. mslah sperti jadual tdo lari, faktor pulun last2 minute pasti mnjadi penghalang utk mreka menikmati tdo yg hebat sperti sy.

3.apabila slot adamaya dan nur kasih tlh berjaya d bantai dlm mase satu hari. sudah semestinya kte mahu mrehatkan otak kite dgn game2 yg ckup santai.sperti solitaire, freecell dan minesweeper. (utk mreka2 yg x install ape2 game lagi dlm pc)

4. karaoke d kbox yg hanya berada sederet dgn rumah sy sudah pasti amat dicemburui kpd mreka2 yg masih punye exam pd keesokan hari.

5. jalan2 cari makan juga akn mmbuatkan mreka tebakar. slalunye mrka ni akn pening memikirkan strategy2 blajar yg perlu diatur dgn rapi. maka mreka2 ini tidak punya masa utk menikmati mkanan yg enak2 terutama d tmpat2 yg jauh2.

6.bersosial. aktiviti ini jugak akn mnimbulkan prasaan tak puas hati kpd member2 yg ade exam. tmbh2 pulak jika kte ajk mreka g tmpt yg juh2. suda pasti ini akn mengundang kerusi ataupun meja kepada anda.

maka dgn itu, mereka2 yg tak hbis exam lagi ni slamat bjuang lah ye. akhir kate, gud luk kpd smua. smoga kte clear paper dn dpr result cun mlecun. yeahhh2 =)


p/s: gara2 brodband mmbe wa lah wa punye niat nk bantai cte adamaya terbantut. demm!!


5.12 am
11 November 2010

Monday, November 8, 2010

-Apabila Abg Berbisnes-

8.27 am
9 November 2010

dah hmpir 6 bulan tak berkarya kat blog ni. lame sguh ye dok. al maklum la, abg skrang da bz. mcm2 abg perlu handle. projek sana sini tgh running sapa nk pantau kalau bkn abg. bisnes semester lepas mmg menjadi. x sia2 abg membanting tulang siang mlm.

alang2 criter pasal bisnes2 ni, abg criter la skit2 selok belok abg beniaga. bkn senang nk jd peniaga ni atau nme komersial nye usahawan atau bahasa omputih nye entreprenuer la kan. mula2 mse abg stat niaga ni mmg susah dik. x brape nk laku. maklumla mse tu orang kate demand x brape nk ade la kan. suam2 kuku je.mse tu abg dpt satu port baek. waktu abg beniaga plak tak byk pun. ckup la skadar 2 kali smgu. nk dipendekkan criter abg jumpe satu customer ni. abg tgk mcm berpotensi je. ni x boley jd ni. abg kne bwat sesuatu.

cikgu BM abg kate, tlajak prahu boley diundur, tlajak menjual kte bantai kan aje. berbekalkan ilmu abg yang x brape nk mantap ni abg truskan niat berniaga abg. dengan smangat kental dan tak mudah melatah abg ni akhirnye abg bjaya.

so kepada maklong2, makteh, mak su, mak tam dn sebagainye boley la try bisnes abg ni. nk kontek abg senang je. kontek la la pki sistem komen kat bwh ni ye. tapayah nk pening2 da. satu lagi butiran diri anda amat dititikberatkan terutama no talipon serta email facebook anda. makwe2 diutamakan ok! =) arap maklum.


p/s: ini bukan iklan luxor mahupun Hai o. lu org jgn slh phm.


9.26am
9 November 2010

Monday, June 14, 2010

-Intersesi kali ni-


7.ooam
15 Jun 2010


stelah skian lama, tetibe dtg satu sinar keinsafan tuk melunaskan nafkah separa batin kpd blog terchenta yang satu ketika penah menjadi peneman di kala waktu sangap, mereng, sutun, senteng, yontol, senget, perasaan lobak merah dn sebagainye.

Sepanjang peninggalan daku terhadap blog terchenta ni, byk bende yg tlh berlaku kepada sang pnulis dan juga terhadap mnusia2 skeliling dan x lupa juga kepada segerombolan kambing2 pak atan yang selalu dtg meragut rumput bertentangan dgn kediaman superhero terkenal yang x perlulah d mention kan nmenye d sini kan. haha

tujuan penulisan kali ini ta lain da x buka adlh utk menajamkan daya ketahanan bdn sang pnulis dan juga menguji thp kekentalan sang pembaca yang semakin tegar mengalihkan minat ke arah medium interaksi yang laen sperti formspring yang ak tdk punya akaun lagi.

semasa proses penulisan entry kali ni, mcm biasa ak akn memastikan semua penghuni rumah terdampar d perkarangan katil msg2. sebagai contoh encik remy yang sedang berbantal lengan sedang lena tdo bersebelahan sy. tdk lupa juga kpd koje leo yang baru shj memasuki mimpi tahap satu yang baru ketika td bersantap bersama sy hidangan mee sedap dan kari letop secara beregu. sdikit credit juga perlu dberikan kpd stiffler soffian kerana berjaya mengawal deria bau ketika tdo kerana gagal menghidu hidangan turun temurun yang menjadi santapan rutin ketika waktu2 puncak kelaparan ketika awl pagi.

yang plg dberikan perhatian sepatutnya adlh kepada housemate baru sy iaitu shah yang mempunyai satu nickname rahsia yang sgt menarik atau sesetengah pihak menggelarnye "P". beliau juga mempunyai hobi yang sgt cool dn juga boley mencapai thp legend. pujian perlu dberikan kpd pian, encik remy, koje dan juga ali yang berjaya mengesan kegiatan2 menarik shah. =) jgn mara ea shah nnti kne jual. haha

last skali ade lah kepada 3 ousemate baru jugak iaitu 3 bdk sportrek yang msg2 boley thn jugak peliknye. sorang kaki gentel, sorang lagi dbawah pengaruh dn sorang lagi ak rse berpotensi jadik pengkocok tegar satu hr nnti.


p/s: mcm2 hal la bdk2 rumah gua ni. hahaha.
lu orang jgn bantai ak lps bace entry ni dah la. haha


7.32am
15 Jun 2010

Tuesday, April 20, 2010

-Si panda-

3.29pm
20 April 2010



awk yg kaler itam tao


Ade satu panda ni. die sgt comot tp comel jugak. die srupa mcm ank panda yang putih gebu pastu suke maen golek2. panda ni jgk ske bebel byk dn rse nk cobet je pipi die. =)

tu je untuk ari ini. bye2.


p/s: wa nk bli biskut panda lah. tp kat mne ye?


3.39pm
20 April 2010

Monday, April 12, 2010

-Surat Utk Classmate-

6.24am
13 April 2010

45 atas, tmn seri wang fasa 2,
lorong 13 taman seri wang
arau, perlis.


13 April 2010

Meminta bantuan utk mengejutkan sy nnti.

kehadapan rkn2 smua khusus kpd pelajar marketing part 4 yg skelas dgn sy. sy Muhammad Rahmat b Rostam pemegang no surat beranak H793770 dn ic 880812-56-5639 ingin meminta bantuan secara on9 kpd anda semua utk mngejutkan sy pd pkul 10 pg nnti.

akibat sebab2 yg x dpt dielakkan sperti gatal lutut hingga awl pagi dan sengal2 pd bhg bwh punggung tlh mnyebabkan sy tdk dpt melelapkan mata. sy khuatir sy akn tertido dlm beberapa minit sje lagi kerana symtom2 ngantok tlh bejaya mngatasi symtom2 gatal dn sengal2 itu td.

maka, sy skali lagi beharap, pihak tuan puan dpt mmberi kerjesama dgn spnuhnya dlm mngejutkan sy nnti. sy juga berharap usaha sy meminta bantuan ini dberi perhatian oleh cik Nik merangkap lecturer subjek internet marketing pd pkl 10 pg nnti kerana sy tlh bjaya mengaplikasikan sdikit sbyk pelajaran d kls ke dlm reality khidupan sbenar.

akhir kate, kerjasama pihak tuan smua amatlah dhargai. sekian.



yang benar,
SUPERLAICI


p/s: wa suda lpr pulak, mana pian ni? kate nk pekena nsi lemak mak janda kat dpn skola tu. kang wa tdo jgk kang. ceh


6.38am
13 April 2010

Wednesday, March 31, 2010

-Blog Separa Tegar-



11.07pm
01 April 2010

Dengan ini sy sbg pengerusi tdk rsmi pnulis blog2 separa tegar telah bersepakat utk mngetengahkan beberapa pnulis2 blog kurang tegar yg sy rse berpotensi utk mencorakkan mse dpn dunia blog tnh air mahupun antarabgsa

kami berpendapat, mreka2 ini perlulah dberi perhatian dn juga dorongan supaya tmpil lagi matang dn berelegan dlm menghadapi arus blog perdana ini. sejajar dgn itu kmi juga akn mnubuhkan persatuan indusri blog kecil sederhana utk memantapkan lg karya penulis2 yg dianggap air mata jernih bg sesetengah pmikir tempatan.

oleh itu, tanpa mlengahkan majlis, sy umumkan 2 ahli persatuan blog kecil sederhana iaitu:

pian ataupun nme komersialnye Mohammad 'Toruk Macto' Soffian


Seterusnya adlh Firdaus atau nme kacak beliau koje


p/s: wa ambik mse lme nk publish entry. mintak maap kpd pian dn koje.
ousemate lme wa dlu pun wa ta sempat nk bwat ini mcm.


7,39am
11 April 2010

Sunday, March 21, 2010

-Roti canai Sepinggan-


4.30am
22 March 2010


roti canai YB

situasi bertempat d kedai YB, Arau.


Laici Hensem: aduh boiiii, tores gol sebijik la. camaner ley bocor ni. baraiii la

rakan2: pdn muke ko. ko blk tdo je lah.

tit tit. msj msk. "amcam tores ak? haha"

laici hensem: dem!!. korg rlx je. man u gol sebijan ak oder roti canai sepinggan la. .

selang beberapa minit. rooney dpt gol sebijik.

laici hensem: YBBB, roti canai satuuuuuuuuuuu!!

sparuh mse kdua pula park jin jing mnjaringkan gol kdua man u. sesungguhnya esok korea cuti dan ak pun oder sebijan lagi roti canai.

laici hensem: YBBB, roti canai sepinggan lagiii.


p/s: mujur team wa x tibai liverpool 10 gol. mau meninggal wa melantak roti canai mlm ni.


4.50am
22 March 2010

Monday, March 15, 2010

-Hubungan Sy Dan Pemanasan Global


3.50am
16 januari 2010


Mse awl thun ri tu mmg pns. matahari terik memancar2. kalo x slp suhu ade yg mencecah 40 kilogram.itulah sbnrnye berat suhu negara kte ni.. gle bukan. suhu setanding somalia, senegal, zimbabwe. kulit hitam mns lame2 btukar hitam legam. tu baru suhu cuaca. hati pns lagi pe criter. mmbe pnjam berus gigi tak reti nk pulang. pnjam boxer smngu pastu trus declare dia yang beli.

berbalik kpd isu pemanasan global td, ia sgt2 la mmberi kesan kpd aktiviti seharian sy dan ksemua msyrkt stempat. hidup berpanas2 ni mmg byk cabarannye. antara perubahan yg dpt dlilihat sejajar dgn pmansan global ini adlh:

1. ramai bkumpul d library utk mndapatkan air con pecuma
2. demand abc dan cendol meningkat naik
3.pmintaan pmasangan air con d taman seri wang mningkat scara mendadak.
4. usahawan air d tepi jln tumbuh bagai cendawan.
5. pratus pemontengan kls smakin tgi
6.perubahan warna kulit dpt dilihat.
7.ramai rempit2 nk angkat kreta kerana x thn dgn cuaca pns
8.aktiviti luar di hadkan kpd 2 jam sehari.
9. penjual baju sejuk gulung tikar.

kesan kpd sy sendri

1.berpeluh scr ekstrem
2.bdn mlekit spnjang hari.
3. manusia tdk berpakaian berkeliaran akibat pns yg melampau
4. kuey teow tomyam spanjang hari?

skrang tdk lagi. hujan da trunnn. sy sgt gembira. begitu juga jiran sy paklong sy dan juga mak cik ns lemak dpn rumah sewa. kami bahagia. itulah ksh sy dn pmanasan global


p/s: rmah wa itu hari 5 hari xde air. wa nk gosok gigi kne lari msok uitm pe criter? pihak berwajib sila berikan komen!! A.S.A.P


3.48pm
19 May 2010

Friday, February 19, 2010

-Lost part1-


4.33am
20 Februari 2010


sumthing is not rite. its seems like dying. from day to day. maybe its need sumthing?? who knows
-sign painter-

p/s: world of goo

4.45am
20 Februari 2010

Tuesday, February 2, 2010

-Bisnes Tempat Mandi-



11.53am
3 Februari 2010


smingu sudah ak dgr jiran2 dlanda krisis air. truk juga bunyinya. smpikan ade klibat jran2 yang usung gayung sana sini minx simpati mandi rmh jiran. mase ni umah ak perform lagi. dlimpahi nikmat air yang mlimpah ruah. ape adehal kasi 2 tiga ekor jiran mandi dgn srentak. tlintas juga nk ejas bilik mandi srupai tmpt mandi awam. skali masuk singgit. mase tu nnti bisnes ak msti mencanak naik. beli fairlady sedozen pun boley. hadiah kat jiran2


tp itu sumer tgl harapan. 2, 3 hari ni giliran umah ak pula dlanda krisis air. air kluar skit2 dr paip. itupun dr singki dapur.camaner nk bwat bsnes tmpat mandi awm ni. kalo cenggini pnye gaya, sendiri nk mandi pun x lps. itu hari sembang dgn jiran2 nk setup bisnes tmpt mandi bkn maen. nak psg bio aura 50 set cash. skarang apa mcm. smua pun x jln. plg segan advertisement da seting smpi ke kodiang. changlun apatah lagi.

mlm smlm, paip sinki x kluar stitis air pun. bdn pulak da mlekit hbs ni. pundek mne yang tukar alignment kipas dinding mse ak tgh tido. celake.. bgn2 bdn bepeluh2 srupa org merentas desa ape crita. huh. ak xde pilihan. kalo x pekena mandi mlm ni boley meroyan jwbnye. tgn kiri sdh mula memegang henset. rmh fizi bkl menjadi sasaran. ayat pancing disusun kemas. " zi, kat ne? nnti kte bwat asenmen kat rmh ko amacam?" selang seminit dua. mesej msk. fizi stuju. ak pun tersenyum.cume sedikit bangga dgn keupayaan otak ak kerana dpt mmbuat kritikal thinkg dlm waktu2 sebegini.

p/s: trima ksh kpd bdk rmh fizi kerana menaja wa dn jono mandi. nnti wa kasi kasik hadiah satu set bio aura sama lu ok.


12.31pm
3 Februari 2010

-Pokok Ajaib-


4.35am
3 Februari 2010


pokok ajaib


ARAU, Satu Pokok ajaib telah dijumpai d uitm arau. Hal ini telah mnimbulkan pelbagai tanda tya kpd pelbagai pihak yg menyaksikan perkara ini. Hal yang demikian juga telah mnimbulkan spekulasi kpd rakyat stempat khususnya warga uitm arau yang mmpunyai sikap ingin tahu yang agak tgi.

ada pihak yang berpendapat bhw, pokok ini berpotensi mnjadi tarikan para pelancong selaras dgn kempen perlis maju 2015. sejajar dgn itu, pokok ini yang tumbuh betul2 d bangunan hal ehwal pelajar telah menjadi satu tarikan kpd pelajr2 yang dlunya tdk gemar ke sana sblum ini.

mnurut kajian pakar, pokok ini jarang2 skali tmbh d kawasan sbegini kerana pokok ini dpercayai tmbh d persekitaran tanah yang gersang. akan tetapi, faktor2 laen akn diambil kira utk mengetahui bagaimana hdupan ini boley tmbh dgn suburnya.

fenomena yang berlaku ini tlh memaksa pihak berwajib utk meminta pakar2 ksihatan utk mengambil bhg dlm memberi komen khusus drpd pengusaha dn pngedar tegar minyak lintah dn myk sensaoil.

Sehubungan dgn itu, pihak berwajib juga berpendapat pokok ajaib itu perlu dikawal dgn rapi supaya tdk berlaku sbrg perkara negatif sperti aktiviti2 yg tdk sht sprti aktiviti mngawan drpd pihak2 yg tdk bertanggungjwab.


pelancong begambar utk kenang-kenangan


Sekian, Laici melaporkan utk brita 8 wonders of the world special.

p/s: coretan d atas adlh skadar hburan. arap maklum


5.13am
3 Februari 2010

Tuesday, January 19, 2010

-Lepas Baca Gerenti Meracau-


3.07pm
20 Januari 2010




p/s: Wa tanak komen ape2. Lu orang baca la sendri. wa da abis mracau da smalam.


3.16pm
20 januari 2010

-Virus pemusnah-

2.28pm

20 Januari 2010







Ape lancau pnye virus yg mmbaham laptop ni ha!! folder2 yg disusun rapi tempoh hari menjadi serba serbi anoying x tentu pasal. pungkoq hang la. mau seguni dua name binatang gempal2 terhambur kemas tp virus itu ttp ada d situ. seolah2 memperkotak katikkan antivirus AVG yg ak dpt secara percuma. apakah ini smua?

serangan virus td dijadikan alsan utk memonteng kls ptg ni. ak pasti alasan ini sgt releven dn kukuh terutama dlm era globalisasi dn kmunikasi ini. maka tdk perlulah ak tergopoh gapah hndk mencari mc. tambahan pula faktor cuaca yg agak pns sperti d afrika turut menjadi pendorong atau pemangkin kpd aktiviti d ats



p/s: wa punye moral down srupa kucing kematian ank. demm!! ahh.. wa nk maen jewel quest lah..



2.40pm

20 Januari 2010