Thursday, February 26, 2009

-Pristiwa 26 Februari-

1.56am


ni la moto aku yg byk berjasa kat ak. ak ttp syg ko walaupun ko da byk telan duit ak. haha.

Pristiwa bermula pd pagi td iaitu mse ak nk g kls bond. ak nk g nek moto sbb ak nye kls abis kul 12. lgpun da lme x nek moto. rndu la pulak. slalunye sblom ak nek moto ak akn check minyak dlu. mne la tau da xde ke.nyawa2 ikn ke. pagi tu aku check la myk dier, ak goncang2 skit moto ak, xdgr pun bunyik myk. ak ckp dlm ati, ni misti myk da nazak2 nih. ak pun mls nk pkir lme2 trus la bwk moto tu dgn harapan sempat la smpi kat stesyen myk yg bdekatan.

sangkaan aku mmg tepat, moto aku hanya dpt betahan smpi dpn port black je. lps tu tpaksa la aku tebalkan muka tolak moto dpn billion ngan mcD smpi kat mobil dpn tuh. sebaik dekat je. btuahnye housemate tglkan myk byk tu je.

siol la. tp xpe. ak tabahkn ati tolak moto smbl belari2 ank sbb nk kejar traffic light yg tgh hjau. sebaik duit ak ader 5 hengget. ngam2 je nk isi myk(pnjm pc smalm).
moto ak ni pun satu, myk die laen mcm pegi die. mngalahkn kereta. kdg2 ak tpikir gak npe ak x bli kriss dlu. dpt la saving skit myk.. huwaaa. lps ak isi myk tu, ak g draw duet jap kat maybank pstu ak pn tuskan pejalan g kls bond.

sebaik en. khai x msk lagi. kalo x misti ak da miss plajrn dier. haha
gmba x d capture kerana ketiadaan hp bertknologi canggih.

arap maklum.

moral : 1. pastikan myk anda mencukupi
2. dtg kls bond lmbt pun xpe.
3.pastikan anda ade duit dlm dompet.

2.10am

3 comments:

akizaki sakazaki said...

mane myk xkuat...
tgk la tuan die..
bape nye beban daa....

tp xpe...
mungkin makin la makin jimat kot...
tu pn klau hari2 tuan die usung moto tu sampai petrol pam..
kuang3x....

PHIRDOTE said...

moto ko mmg byk jasa beb..byk gk aku invest kt moto lu ni..ko tolak dr billion spi stesyen minyak je..ak ngn jon tolak dr uITM 10KM sampai workshop ko tau x..haha..hebat n tahniah la mewarisi ke'senangan' tu ye ;)

rahmat said...

haha..
perli nmpk..
babi je korg nih