Saturday, December 12, 2009

-Ak Paling Tekanan Kalo bende2 Ni Jadik-


1.31pm
13 December 2009



lps workshop. workshop. pokai la ak

2,3 hari ni ak nye smangat len mcm skit la. ptg2 asik nk pekene joging je.. smbl dgr lagu kat mp3. pegi die mmg terbaek.

nk dbwatkan cte kan. tp ni bkn bwat2. mmg jdk pun. ak besama beberapa teman spakat la g joging kat tsk permaisuri. ktorang nek moto je. biasa la stdent kan.

cam biasa la bini ak yg kaler biru pun turut la berjoging sme.

citenye cenggini. lps abis ktorang joging tu kan, ktorang pun nk blk la. tp yg x hensem nye bini ak pulak mcm x shat je. ak bjet ni msti tlebih joging ni. waktu magrib da nk msk ni.. ak pulak da pnt. ak misti pulang ke rmh. skarang!! tanpa kompromi lagi. sunquick anggur kat rmh da bermaen2 kat benak kpl otak ak ni. ak kaget sketika!!

nak taknak ak paksakan jugak bini ak blk umah.ak tau die hanya mnunggu mse je.

mlg x berbau. ksihatan bini ak mkn sirius. bila2 mse je die boley benti benafas. mmbe ak pulak bwk ak lalu jln kat kubur kristian. die kte itu jln shot cut plg cemerlang ke cheras baru. ak x ksh as long ak smpi dgn slamatnye. waktu tu da maghrib.

tiba2..

bini ak pengsan skejap. mse tu kami d tgh2 kubur tu. dem. bini ak pulak tdk mmberikan sbarang respon kpd ak. situasi menjadi panik. tp ak ttp maintain cool. ak plak yg cuber start kan bini ak blk. mne tau sentuhan manja ak dpt memberikan sesuatu kpdnya. usaha ak tdk sia2. bini ak kmbali pulih walaupun ak tau bkn utk jangka mse yg lme. formation kali ni dtukar. ak pulak yg drive

ak seboley2 nye nk kluar dr kaw kubur tu scepat yg boley. mujur kami dpt lakukannye. tp de satu hlangan yg bsr d dpn kami. bkt A kat cheras baru sgt tgi. dgn kondisi bini ak yg separa sdr ak tau misi kami nk menyeberangi bkt A itu hampir mustahil.

tp ak slamberkan aje. dgn klajuan yg ak rse 10 km sejam atau lbh rendah lagi ak truskan usaha pendakian. dlm hati ak bekata " kalo ak belari pun laju lagi ak rse ni" dtambah pula dgn berat pembonceng yg ak agak kira2 80kg atau lbh. dtambah pula berat ak sndiri 65kg. berat bini ak lagi. heh. ak hanya mmpu beharap supaya ak dpt menyeberangi bukit tersebut. ak x nak mnolak mrentangi bkt tersebut. dtambah pula dgn kepenatan sperti seorang tua yg dpaksa mengayuh bsikal dr johor ke perlis, ak x sanggup.

akhirnye berkat ksabaran dan keyakinan dan utuh kpd bini tersyang, kami berjaya juga mrentasinye. pjalanan msh jauh lagi. ak kne lalu jln kuari lagi, bkt permai, tmn seraya, dan brulah tmn bkt teratai. dlm hati ak semacam mengagak misi kali ini tdk berjaya. ak perlukan bantuan.

hanya don yg boley mnolong. cetus minda ak pntas. lantas ak suarakn kpd aiman spy menghubungi don selincah yg boley. mlgnye beliau x dpt dkesan. ak pulak sdg bertungkus lumus cbe menstabilkan kondisi bini ak.

akhirnye detik yg ditakuti pun tiba. bini ak pun pengsan lagi. kali ni d taman seraya. area skola menegah lme ak. mujur time tu cuti skola. kalo x malu ak tolak bini ak dpn awek2 skola mnengah yg br blk.

pastu ak pun call don. pastu don pun dtg. ak sengih kat die pastu die sperti mengangguk dn rutin harian pun dlakukan. demm

p/s: smalm wa pkena cte santau kat panggung. wa saspek ade org santau moto wa la. lu org stuju ke?

2.51pm
13 Dcember 2009

6 comments:

enyheartsdiamond said...

slalu je rosak moto abg laici ney..tade jodoh kot..

fana said...

eh....convert motor itu kpd kereta..

confirm tak rosak..

haha

rahmat said...

eny: haha. jgn la kate camtu.. cedey abg..

fana: haha. kne kmpul duit pt stat skang.

anyss said...

haha!
klaka ow u..
betul lah tuh kena santau..
hahaah

Asyraf Abdul Rahim said...

ahah laici, ko sanggup eh bg bini ko kene pariap ngn orang lain.

asal ko xwat sendiri? kate bini. haha.

rahmat said...

anyss: u santau dier ea... cpt bg die baek blkk.. cptt

asyraf: haha.. ak bwat sndri ti laen jdi nye kang.