Tuesday, December 8, 2009

-Ni Yang Mls Nih-

10.19am
9 December 2009



gmbr skadar hiasan. xde kne mngena dgn criter ok

hjt d hati bekobar2 nk bwat sim card baru. sim card lme da barai siap boley jd dua lagi cam lego. siol. satu hr ni ak pegi la mxs center bedekatan. ak pkr dlm kpl otak kalo parking klcc da sah2 kne 2 hengget. kalo times lak sengget je. da jimat da kat situ. so tnpa blengah dan termengah2 ak pun g la times. da smpi kat area times tetibe plak pkir cam cantek gak klo pking tepi jln je. free ape. skejap je lagipun. xkan la dbkl nk bwat job ptg2 ni. dorg pkena kpl api lagi baek ak rse time2 cenggini bisik aku sendirian.

pastu ak pun nekad la tanak parking dlm times yg kompom2 kne byr sengget tu. mak kate mmbazir sedara setan. setan mgkn nk bsedara ngan ak. tp ak tanak. mak jgk kate setan tu jht. die ley sesatkan org. ak tanak blk t sesat jln. ok ful stop. prenggan baru.

ak pun parking la leklok dgn tertibnye smbl mmberi senyuman mesra kpd awek2 yg lalu lalang dpn ak. slps tu ak pun begegas ke mxs center yg dhjtkn tu.nsb tdk mnyebelahi ak. rmi la pulak org time2 cenggini. dorang ni xde keje laen ke pe? g la mnum2 ke. pkena roti canai ke. sbuk btol la. lps tu ak pun duk bsila dpn mxs center tu smbl calculate timing ble ak boley smpi dpn kalo bratur. lps calculate2 cam x bley blah je . ak pun chow la smbl ckp dlm hati "xpe2 esk de lagi. jgn rsau ea laici"

mse nk g kat moto tetibe nmpk dbkl da start runing saman dah. tp mjur die kat ujung lagi. kirer mcm selang 10 moto camtu la. ak pun cpt2 start moto pastu sengih sorg2. "ko igt ley saman abg laici ke ha? baek skit beb"

mse nk msk simpang tiga traffic lite merah. ak pun benti dgn pelahan2. perut ketika tu da start lpr. "mnyesal x pulun ns byk2 kat rmh tadi" ngomel ak sorg2.

tiba2...

ak teperasan satu ketas putih teselit kat handle. ni ape pulak nih. hati ak semacam mengagak bende x baek. slalu kalo bende selit2 ni msti saman. tp ak cube sdpkan hati skali lagi dgn bebisik ni msti ketas2 iklan2 ni.

slps mnarik kluar ketas tesebut.
ceh.. ko lagi lincah dr ak rupernyer.
boley pulak selit kat celah2 handle nih. Demm!!

p/s: patut ke ak cabut handle moto ak bwk msk times square td smbl bwat sim card haa?

mampuih x byr.


10.43am
9 December 2009

9 comments:

fana said...

padan muka...bhaha

rahmat said...

eley x heran pun

ezzah je. said...

ko dr dulu smpi skrg, moto ko ni mmg tak ONG betul kaan? hahahah

dionzo de sauza said...

tu la laici..da ckp, ko ni mmg bernasib malang sampai tua..xcaya..dukun cabi da ramalkan dari dulu lg..hahaha

cik EPAL said...

jangan lupa bayar pulak :D

rahmat said...

ezzah: tu la pasai.. pening ak.. haha

rahmat said...

dion: ye kew? asal x habaq mai awl2. ley ak bg dier mandi bunga.. haha

cik epal: mau bergolok gadai gak nih.. haha

dionzo de sauza said...

apelah yg ko ade tuk digadaikan laici..??
maruah ko pown baru brapa hengget je..
hahaha

rahmat said...

smpi ke maruah peginye.. ko da ngarut ni ceine dion.. adehh