Friday, March 13, 2009

-Makan Durian kah?-

4.13am.

detik kejadian berlaku smalam pabila simba msj ajk kononnye nk uji klakian aku la. So dorg mau mkn durian d sgamat maka ajklah aku lepak besama2 mreka krn khbrnye ak x mkn durian. haha.
ak yg tdk gentar dgn cabaran mreka pun bersedia utk meghadapi durian berkenaan.

upacara tersebut rupanya dipnohkan ngan tentera2 mutiara iaitu simba sendri, sal, leha, farah,sue, manakala si buteng dan juga bangau adlh wakil dr daerah tmn yayasan. rupa2nya acara melantak durian scr beramai tdk berlangsung. yang ada hanyalah mkn beradab d kedai stadium yg dkenali sbg kutaq.

ak yg berasa sgt lpr kerana br bgn tido tdk lengah2 lagi oder mknn peberet iaitu kuey tiow kungfu itali(tmbh sendri sbb nk lg gempak) dan air milo pns beserta air ksg american(tmbh sndri lg). kami pun mkn dgn gembira smbl tgk cte mr. bean smbl umpat satu sme laen. tdk lupa jugak kmi ade cte psl gabelit huha dn rmi telah menjadi suspek akibat pbincangan kami itu. x caye tnye simba. haha.

lps mkn kmi mneruskan acara kami dgn berkaraoke di port black, tp mlgnye moto cantek ku tdk boleh start pula. satu kekecewaan d situ. stelah mencuba pelbagai cr tp moto x mau idop, ak dan buteng pun berjalan kaki ke port black krn tdk mahu pminat2 dr mutiara kehampaan kerana x tdpt tgk ak yg hensem ini nyanyi dgn hebatnye.

di port black, blk karaok pun dsumbat dgn 7 org kerana kami mau nyanyi besama2. bygkanlah karaoke tnds telah dsumbat sbyk 7 org. pelik bukan. uncle seekers silalah kaji ye. tp kami trus mnyanyi dgn meriahnye seperti tdk ada paper yg belaku.

stelah berhempas pulas mnyanyi dgn ssh pyh kami pun mau pulang kerana peminat2 mutiara sbyk 5 org itu mau blk kerana tkot akan pak guard yg akn soal mcm2. ats belas ikhsan pminat tsebut, skali lagi kami dsumbat2 tetapi bkn d karoke tnds tp dlm keter wira kaler putih yg hood dpnnye terjungkit sdikt. haha. kami pun mnuju ke rmh sewaku. vroom vroom.

nsb ak dan buteng mmg x baek lg kerana ak ketiadaan kunci rmh. tepaksalah kami gunakn kreativiti kami tuk bukak pntu umah tsebut mlgnye x tebukak jugak kerana kami tdk bebakat sperti pc. nmpk nye tepaksalah ak dan buteng lepak berdua di halaman rmh sperti gay yg sdg berpacaran.kami bkn gay. hanya lepak bersama ye.

sdg kmi berlepak2 jihad pula dtg ke rmh. stelah bebual sbntr, jihad dgnn baik atinye mau antar kami ke kedai stadium td kerana housemate ku berada d sana. lagipun, motoku boley dtunda skali.

kami pun kesana, kali ni nsb kami baik sbb mreka br je nk blk. sebaik sempat. tnpa pebincangan yg teliti, cendol dan bangau mnolong ak tunda moto, tp mlgnye, ketidak serasian antara kami serta faktor keberatan moto cantek ku mnyukarkannye. sebaik ade brader yg baek hati yg sgp tunda moto cantek ku itu.

akhirnye smpi jgk ke rmh. berkhirlah aktiviti mlm ku yg kononnye mkn durian telah menjadi sesi mkn mlm dan karaoke serta berjalan kaki serta tunda moto. sumer slh buteng. buteng slh..
haha.

tp ak ttp gembira kerana terisi la jgk mlm ku itu dgn aktiviti berfaedah. berfaedah ke??
ntah la.

4.46am

5 comments:

farra j said...

nyanyian 2 sile jge skit ye en.laici...pitching lari...
hehehe...
erm lg 1...
moto kamo 2 cpat2 la repair yek...
cyan tgk kamo tercungap2 jln...
heeee...
=)

rahmat said...

pitching ku ok la..
mantoppp ape
haha..

moto cantek ku pun da repair da..
da xyah strolling g port black dah..
haha

Herry Iskandar said...

haha..
ko duet ngn adik kesayangan ko x???
mne la tahu berbut ngn miki..
hahaha...

rahmat said...

haha..
kali ini bkn ngan cendol dok.
ngan gds lak..
br la x gay.

akizaki said...

ko rajin tolak moto ek..?
buang jela sg sgmt tu..
nek bas kuning lagi care...
kah..