Saturday, January 31, 2009

-Segamat oh Sgamat-

jam mnunjukkan pkl 8.17pm(jam hp ak)

Oh Oh..

Esk da nk blk sgamat weh.. Truja gak nih snanyer. bkn truja ape tp nk jumpe rkn2 pastu lpk nganjing sesama sendri..

haha

best la siol.

Ni aku nk cte skit psl ape aku bwat hr nih.. (walaupun xde org tnye)

emm. ape ek?? lupe pulak.. ni haa td pg mak aku kejut suh ikut akak aku g org kawin kat muar. aku ckp mls. bwat pe. cam bosan je. baik aku duk umah. snanyer ak nk tgk cte apocalypto yg smalam x abis tgk sbb mak aku cantas nk tgk INTAN. haish. tape lah. mak aku kot. kalo org laen da kne pkl da. haha.

ak smbg blk cte td. ble mak ak trus kejut2 aku pg tu dl pkl 9.30pg camtu ak pn cuber bertahan. nak tdo gak. tp mak aku ni kuat bai. x nk nyerah klh. trs gak kejut aku suh ikot akak aku g muar. Last2 abg pun x leh handle la. ak pun g tau la ak mls nk g sbb ader keje skit. Bajet mcm asenmen la. Padahl nk tgk astro kul 2pm kang. Bkn akak aku g sorg pun. 'pakcik' dier ngan abg aku g skali. Last2 mak aku pun giveup. Aku pun gembira sketika. Dsebabkan hormon sedikit marah aku tlh kluar td aku pun x bleh nk tdo. Trus segar. Aku pun g la mandi. Dengan bertemankan shower air pns yg tlh berlumut tu aku pun mandi. agak best gak la. segar jgk bdn ak. Bkn slalu dpt mandi air pns nih. Kat sgamat da x leh da.

then, lps mandi ak pki la sluar jeans smalm yg kaler itam smbl mngenakan ngan t-shirt kaler putih aper ntah yg aku rembat dr akak ak. haha

pastu ak pun trun ke dapur tuk membuat mnuman hikmat aku. bkn kopi jantan ye. Tp MILO AIS. lagi baeekkkk! slps ak membancuh milo itu ak pun pergi la ke ruang tamu. Ak on la tv tgk cte ape ade. Tp tv rmh ak nie plk skit. gamba x kuar kdg2. kne la tgu 2,3 minit. kdg sejam pn penah gak. x gune btol. tp memandangkn tv tu je yg bsr kat umah tpaksa la ak menyayangi nye walaupun usianye saing2 umur aku..

haha..

smbl ak mngu gamba kuar aku bace la paper jap. paper utusan weh. educated x aku.. haha. tp ni ar slp aku ak bc part sukan je. SIGAP ek. haha. adoi.. nnti la aku bace bab ekonomi ngan perihal dunia tu. hati aku blom tbuka lg. bkn ape aku ni mls membace. bende2 begambar suka la. jgn slh phm ye.magazine mksd ak. otak kuning. haha.

Sedang ak bace part golf tu tetiba aku tringat psl pc td. ak psn kat abg aku jgn off. pastu aku pun tnye la dier. 'Pul, td pc ko ttp x?' dier pun kater 'aku bia on je'Lps aku dgr die ckp camtu ak pn trus grk nek ats. bkn kemaruk nk on9 ke ape. tp ader bender nk transfer skit nih. dr smalm kusut pk psl bende tuh. pnt je ak donlod. binawe btol.

seting2 nye psl smbl on9 dgr lagu sumer da pkl 1 da. teriba lak time tu mak ak pgl dr bwh. suh agkt bj. hujan nk trn. Ak pun trn la. Mak aku ni pun boleh thn gak. lps srh aku agkt bj ak igt da boley lps da. igt nk smbg surfing kat ats tetiba mak ak suh msk sayur daa. part msk syr nih mmg aku je la mgsanye. mentang2 la ak msk syur sedap.. haha. sayur kobis je snanyer. ak pn lynkan mak aku kejap. sayur je kot. kalo dier suh msk ikan siakap 3 rasa mmg aku menganga lah. da la lme lak tu. aku pun msk la. gedebak gedebuk siap la sayur ku itu.

tgk2 jam da pkl 2 da. ak pn nek ats jap off pc pastu lpk dpn tv blk.nk tgu part yg ak miss smalm lme gak. dkt satu jam gak la. haish. bercendawan bdn ak tgu. tp xpe. aku pun switch la channel laen dlu mne la tau bleh hlgkan keboringan. lps ckp satu jam, aku pn bkk blk. time tu da tgh2 da. part org asli tu nk kne korban kat dewa matahari. nak dpendekkan cte. aku tgk tgk smpi hbs.


pnt la siol karang bende alah nie. td mula2 mcm best. K ah. ak nk bwat ksimpulan nih. cikgu bm aku kate stiap karangan misti ade penutup atau ksimpulan btol. Ksimpulan yg kte dpt ialah



  1. marilah kte tgk astro kerna ia best(Kdg movie2 die smph gak).

  2. tgk lah cte apocalyto sbb dialah satu2nye movie yg aku tgk ader org kne kejar ngan jaguar pastu telepas. giler ah.

ni ha cte die. yg dpt menambat hati ak. Ak bg rating 8 stars ver 10. orait. sekian.

Jam 8.55pm


2 comments:

rahmat said...

snanyer sy da lari tajuk nih..
adoii.
kne potong markah ke ape cikgu?
haha

syasya said...

"kalo org laen da kne pkl da. haha."
huiiyooo
kekanda nk pukul org...
nk tgk boleh???

sgt lari...
cikgu pn x fhm