Friday, June 26, 2009

-Minyak Nye Pasal-

10.37am
27 June 2009

ok2. kali ni ader story cemerlang punye nk g tau korg. hr tu mrupakan hari besejarah yg takkan ak lupakan kerana hr tu adlh hr kluar result ngan saat klhiran moto br aku.. haha.

lokasi: MRR2 simpang nk ke kptm.
mase: 12.45pm
keadaan cuaca: pns terik sehingga membakar dr. 100 drjh celcius.
tarikh: 11 June 2009
teman: sorg2

SCENE 1
cte di cenggini. pd satu hr. ak cam beser la nk g keje. time tu da lmbt gle babas nye. mlm tu plak ak mls nk isi myk konon nye esok pun boley isi kan. last2, hambik ko aku teluper sumer. tu yg tesadai kat tepi highway tu. mse ni ak x sedar myk ak hbs. ak igt bende len rsk. mse die mati tu cantek gak.. kat lane plg kanan lak tu. ak da menggelupur da. mau aku kene rodok ngen pemandu2 kl ni. sebaik la sempat ke kiri.


SCENE 2




mse ni ak da frust gle dah. ak da geleng kpl da seraya becakap dlm hati "npe syg bwat kat i camni" abg da lmbt ni. huhu. ok cukup. skit2 je touching. da la pns gle beng beng. ak pun bkk la bj keje ak. korg jgn igt ak x pki bj lak kat tgh highway. mslh ar kat stu. silap2 polis yg dtg angkut ak.

nape lah ak x tpikir psl myk ri tu. ak igt bende2 plik belaku. sbb lately ade bende2 plik yg rsk. tu yg menjadi persoalan mse tu. lps ak try mcm2 alternatif, last2 x hdp gak. tension abg dbuatnye.

SCENE 3


time ni ak da serabut da tu yg posing muke comel gle nk mms kat kwn2 supaya dtg amik ak. ak pun tekejut kerana ak secomel ini. haha. x kan nk tolak sorg2 siot moto ni workshop. da la jauh gaban. pns lak tu. dpn tu nek bkt lak. mula2 pgl wonderpet tp die tamo dtg. tepon teletubies engage pulak. tu yg call jon tozer, tp die mcm bz je. last2 ak call sudon bkn nme sebenar. dialah hero ak. terbaek la don. ko mmg superb. pastu die pun tunda la moto ak g workshop ameng.

SCENE 4

mse kat workshop tu. check punye check dn check smpi puas karburetor tu dibeleknye. last ameng tanye ak.

"itu myk ada ka??"

trus la ak tringat yg ak nk isi myk smlm tp mls gle nk mmpos. pstu DAMNN!!!. siol la. bingai telor. cane leh luper ni. mentang2 meter myk tunjuk sparuh walhal da tau meter myk tu da rsk tp luper. jadah btol.

last2 ak bengang, sbb alang2 da kat ameng ni, srh la dier tukar cover set ak ni. konon nye nk bagi cantek skit la. tmbahan pulak si sudon bkr2 skit. tuka biru skyline la ape ntah. trus la abg tuka. tp moto kne amik esok la.

SCENE 5

dsebabkan sudon nii baek hati, die pun hanta la ak g keje. ni pun terbaek gak ni. die boley plak anta ak kat klcc sedangkan ak kerja kat times. stylo gle kan. jdk tu bwat penat la die mencelah2 kat jln ampang yg mcm gampang tu. pastu tepaksalah dr klcc g times pulak. adoii.

thnks don. lu mmg kacak.

SCENE 6

pastu ak pun smpi tmpt keje. mse blk lak ak nek lrt je. mls nk calling2. pastu ak pun smpi la kat lrt cempaka tu. igtkan ade bas. tp gelap je lampu bas ak tgk. last2 ak blk jln kaki dr lrt cempaka smpi kat rmh ak. jauh siollll. sumpah ak x kn bwat lagi. kononnye sje la nk try kan.

lalu hspital ampg. ak da lemau gle da.

mse ni ngah lalu dpn mcd pndn mewah. rse mcm nk lpk mcd jap time ni. tp pkr duet da kering tu yg truskan pjalanan ngan muke hampa.

mse ak otw blk jln kaki ader la sorg2 hamba Allah ni x hbs2 tanye psl result ak. ak plak marathon nk blk rmh. babi btol. taniah ar wei ko clear. grad jgk ko. ak gak yg x grad. tp mse ni ak x check lg.

SCENE 7
sesampai nye kat umah mmg hepi gle. rse mcm nk cium dinding rmh ak tu. pastu ak pun naek la ats dn cepat2 mandi dgn hasrat nk tgk result. x sbr kot time tu. pastu bukak2 result je. aduyaii..
sgkut la pulak. bkn satu tp dua. da jatuh ditimpa2.

Time ni la br ak igt duet tuk sub paper ak da gune tgh hr td invest kat moto ak. lahabau btol. mne la ak nk cekau duet. tepaksa la ak minx parent ak. kne bebel la jwbnye.. skt jiwa weh.
SCENE 8
dan keesokan harinye. lahirlah jelitawan ini. sesungguhnya ak sgt gembira dan segala kekusutan dan keserabutan tlh hlg ketika mnatap wjhmu.. haha.

12.08pm
27 June 2009

13 comments:

ainey maryshal said...

hahaha padan muke ko....
kan xpasal2 dah terbang duit...yang xleh blah siap tuka kale moto lak tu...tp lagi lawa wane itam weh....erm..pasal result tu....no komen la kawan....xpe2 abi ade leh teman kan ko hehe

VanillaFudge said...

comel la gambar ko cici..
tak boley panggil laici hensem..
kene tukar laici comel..
haha...
pape pun, lawa lah motor kau kaler biru gite..
:')

akizaki said...

panjang cter lu...
tp isi penting xde...
klau aku jdi lecturer mmg dismiss trus ko aku bg..
wlaupn skali kantoi aku assume ko repeat byk kali pn hasil nye same..

nti gua nk trun sgmt..
nk g clearkn durian kt kebun sape2 yg baik hati..
lu mau follow...?

enyheartsdiamond said...

stuju!comel..da lesung pipit!

Dzul said...

laici star
pe cer? moto bruk buang la dow
angkat kancil sebijon!~

rahmat said...

ainey: insyaallah sub paper ni clear.. grad weh.. huwaaa

vanilla fudge: tabuleh2. kne tukar laici kacak dn cumel.

akizaki:ble ki? cam mnarik je.tp wa ta janji

rahmat said...

enyheartsdiamond: wahh.. nmpk mcm de lesung pipit. tp tade senanye. haha

dzul: duit kering la kul. yg ade ni pun x terjaga. haha

peningkepale said...

lawak la ko mat.
naseb belom guling lg.

-ezzah

FarraPaen Jasmi said...

cehhh..
dh mcm moto baru!
pasni jgn tolak moto lg ye..
nti org kompius moto lame ke baru 2..

rahmat said...

ecah: haha.. guling2 la br beshhh

rahmat said...

fara: pasni tade tolak2 moto da.. haha

ღ caramiszy ღ said...

klaka la cite ni..hehe~

rahmat said...

yeke? thnks2.
^____^
hepynye. haha